ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Καθολικη η υπεροχη της Ν.Δ. αλλα δεν συγκινει τους πολιτες

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της RASS που δημοσιεύει σήμερα, τελευταία ημέρα των δημοσκοπήσεων, ο Ελεύθερος Τύπος, στην εκτίμηση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 24,1 και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 17,1%.
Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,7%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 3,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 8,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,4%, η Χρυσή Αυγή 4,3% και η Δημοκρατική Συμμαχία 3,2%. Η Δράση εμφανίζεται με 2,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,3% ενώ το ποσοστό του συνόλου των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής αθροίζεται σε 7,3%. Ωστόσο στην παράσταση νίκης ένα συντριπτικό 81,8% «βλέπει» τη Ν.Δ. ως πρώτο κόμμα και μόλις το 7,8% το ΠΑΣΟΚ.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η πρωτιά του Αντώνη Σαμαρά έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου στο δείκτη της πρωθυπουργικής καταλληλότητας καθώς το ερώτημα τίθεται ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις των ερωτηθέντων. Η έρευνα της Rass δείχνει ότι καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ. που συγκεντρώνει 29,2% ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 28,6%.
Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 17 και 19 Απριλίου δηλαδή ενώ είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας
Σημαντικά στοιχεία της έρευνας
Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 19% από το οποίο ένα ισχυρό ποσοστό της τάξης του 12,4% απαντά ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσει.
To 54,5% θα ψηφίσει για να κυβερνηθεί ο τόπος. Το 59,8% απαντά αρνητικά στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.