ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

δικαιοσύνη

Μπλοκο στις εκλογες προτεινει ο Μαργελης

Να μπλοκάρουν τις εκλογές με το να μη δεχτούν να διοριστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι, να καταλάβουν τα δικαστήρια, να κλείσουν τα δικηγορικά τους γραφεία και να προβούν σε σειρά άλλων κινητοποιήσεων. Αυτά τα επαναστατικά προτείνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, αγανακτισμένος από τη νέα αφαίρεση δικηγορικής ύλης από τους δικηγόρους.
«Με έκπληξη και αγανάκτηση ενημερώθηκα, δυστυχώς από τον ημερήσιο τύπο, ότι δεν απαιτείται πλέον η παράσταση δικηγόρου για την υποβολή δήλωσης κατάθεσης εμπορικού σήματος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου νόμου», τονίζει ο Κώστας Μαργέλης σε ανοιχτή επιστολή του προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, την οποία εγκαλεί για την παθητική της στάση παρότι πλήττονται με απανωτά μέτρα οι δικηγόροι.
Χαρακτηριστικά ο κ. Μαργέλης τονίζει ότι «η μεγάλη μάζα των συναδέλφων μας οδηγείται και με το νέο αυτό μέτρο σε ένα ακόμα βήμα κοντά στον αφανισμό. Και όλα αυτά ερήμην μας!!! Δίχως ποτέ να ενημερωθούμε και φυσικά δίχως μέχρι σήμερα να υπάρξει επίσημη αντίδραση διαμαρτυρίας από το Προεδρείο της Ολομέλειας καθώς και από τη Συντονιστική Επιτροπή αυτής».
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στην ανοιχτή επιστολή του ζητάει την άμεση σύγκλιση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και προτείνει δυναμικές κινητοποιήσεις. Σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είναι, πραγματικά, συνδικαλιστικά πρωτόγνωρο να αφαιρείται δικηγορική ύλη και τα αρμόδια συνδικαλιστικά μας όργανα να μην τολμούν όχι φυσικά να εξαγγείλουν δυναμικές κινητοποιήσεις, αλλά ούτε τουλάχιστον και μία επίσημη ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Είμαι περίεργος να μάθω ποιά ήταν τα μέλη - δικηγόροι που συμμετείχαν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για αυτόν τον άθλιο για τους δικηγόρους νόμο, γιατί δεν παραιτήθηκαν όταν είδαν τη νέα διάταξη που αφαιρεί ύλη από τους δικηγόρους, γιατί δεν ενημέρωσαν το Προεδρείο της Ολομέλειας και σε κάθε περίπτωση, εάν το Προεδρείο είχε τέτοια ενημέρωση, γιατί δεν ενημέρωσε τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στην Ολομέλεια των Ιωαννίνων, ή σε κάθε περίπτωση τη στιγμή που το πληροφορήθηκε.
Με την ως άνω ρύθμιση επιδεινώνεται η κατάσταση των δικηγόρων και το ανησυχητικό είναι ότι ουδείς αντιδρά.
Πρέπει να σταματήσει η εξόντωση των δικηγόρων. Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό οι δικηγόροι θα πάψουν να παρίστανται στα συμβόλαια και δεν θα υπάρξει ουδεμία αντίδραση. Προτείνω να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας και με αφορμή το νόμο αυτό, που είναι αρχή νέων δεινών για τον κλάδο μας, να πούμε σε κάθε κυβέρνηση ένα δυνατό φτάνει πια. Οι δικηγόροι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση μας

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.