ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η πολεοδόμηση περιοχών του δήμου Καλαμάτας, οι εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας και η τακτοποίηση θεμάτων που αφορούν τα ταξί της πόλης, ήταν μεταξύ αυτών που κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας την Μεγάλη Δευτέρα (9/4).
Με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίσθηκε η εκκίνηση της διαδικασίας πολεοδόμησης περιοχών στην ανατολική και δυτική Καλαμάτα (από Palladium μέχρι το Εlite, στα Πλακωτά, ανατολικά της Κρήτης), έκτασης 1.600 περίπου στρεμμάτων.
Επίσης, με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε η συγκρότηση εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας, οι οποίες εκτός από τη φροντίδα για την πρόληψη των πυρκαγιών θα έχουν την ευθύνη της παρατήρησης και της ειδοποίησης, που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στη δυτική περιοχή του Δήμου από το Ασπρόχωμα μέχρι τον Άρι και τον Άγιο Φλώρο.
Οι ομάδες αυτές θα στελεχωθούν με ευθύνη των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, θα ενισχυθούν με οχήματα του Δήμου και θα συνεπικουρούνται από ιδιωτική αστυνομία, που θα έχει επιπλέον την ευθύνη της προστασίας της δημοτικής περιουσίας σε αυτή την περιοχή.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την ακριβή χωροθέτηση, τη σήμανση και την προστασία των χώρων στάσης ή στάθμευσης των ΤΑΞΙ στην Καλαμάτα, με τη σύμφωνη γνώμη του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.