ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

εγκληματικότητα

ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ

Καταιγίδα πυροβολισμών, που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών αστυνομικών και ενός ληστή, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθώς και τον πανικό των περιοίκων και των περαστικών, σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα.
Ήταν η ώρα περίπου επτά, όταν αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε πολυκατοικία στην οδό Ευριπίδου 50, σε διαμέρισμα της οποίας είχαν πληροφορίες ότι βρισκόταν το «καταφύγιο» των ληστών που άρπαξαν στις τρεις μετά το μεσημέρι ποσό περίπου 80.000 ευρώ, από την Εμπορική Τράπεζα της οδού Αριστομένους.
Οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν την πόρτα συγκεκριμένου διαμερίσματος, στο δεύτερο όροφο, χωρίς όμως να βρουν ανταπόκριση από αυτούς που βρίσκονταν μέσα. Μέχρι που έσπασαν την πόρτα και τότε άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί βροχή! Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν, κάποιοι τραυματισμένοι, ενώ απέδρασαν και οι ληστές. Τελικά, ο ένας ληστής τραυματίστηκε από πυροβολισμό κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, ενώ ο άλλος πιάστηκε την ώρα που προσπαθούσε να σκαρφαλώσει από παράθυρο προκειμένου να ξεφύγει. Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν και έξω από το διαμέρισμα, από έναν ληστή που έριχνε από μπαλκόνι, ενώ οι αστυνομικοί απαντούσαν κρυμμένοι πίσω από αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο.
Οι περίοικοι και οι περαστικοί τρομοκρατήθηκαν και γενικά επικράτησε ένας πανικός.
Τρεις ληστές ακόμη έφυγαν τρέχοντας και βγήκαν σε κοντινή οδό, όπου σταμάτησαν έναν διερχόμενο, τον Δημήτρη Καλαμουδάκο, τον οποίο «πέταξαν» έξω από το αυτοκίνητό του και το πήραν οι ίδιοι για να ξεφύγουν. Για τον εντοπισμό τους, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.
Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν είναι οι Γιάννης Πλάγος, Παναγιώτης Καράμπελας και Παναγιώτης Μανιάτης. Ο ένας έχει διαμπερές τραύμα στο θώρακα από σφαίρα, η οποία ωστόσο δεν δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. Ο άλλος έχει τραυματιστεί από σφαίρα στη γνάθο και ο τρίτος πυροβολήθηκε στο πόδι.
Ο δε ληστής που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, επίσης δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος. Πρόκειται για άτομο ηλικίας περίπου 30 ετών και τα αρχικά του ονόματός του είναι Σ.Σ.
Σημειώνεται ότι η ληστεία έγινε από τους δύο ληστές, που έσπασαν τη γυάλινη κλειδωμένη πόρτα της τράπεζας με βαριοπούλα, ενώ οι άλλοι τρεις είχαν προφανώς υποστηρικτικό ρόλ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.