ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Το βαθυ αποτυχημενο ΠΑΣΟΚ θελει νεα ΘΑ...

Στο θυμικό αλλά και στη λογική των παλιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απευθύνονται οι τρεις «σημαίες» της παράταξης, Σταύρος Μπένος, Πέτρος Κατσιλιέρης και Γιάννης Γιαννακόπουλος, οι οποίοι σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες κάλεσαν τους παλιούς τους «συντρόφους», που έχουν φύγει σε άλλα κόμματα, να αναλογιστούν με νηφαλιότητα όχι μόνο τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τι πέτυχε κρατώντας τη χώρα ζωντανή δύο χρόνια τώρα και δίνοντας προοπτική για τη μελλοντική διέξοδο από την κρίση.
Περισσότερο συναισθηματική χροιά είχε η τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου, που δήλωσε, συγκινημένα, υπερήφανος για την επιλογή της παράταξής του και του Γιώργου Παπανδρέου να αυτοθυσιαστούν προκειμένου να σωθεί η χώρα. Ο πρώην υπουργός αναγνώρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη γενική χρεοκοπία της χώρας, τόνισε όμως ότι αυτό το αναγνωρίζει και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και, όπως στην αρχαία τραγωδία, μετά την ύβρη που συντέλεσε το κόμμα του τώρα αποκαθάρεται με την αυτοθυσία του.
Η μεγάλη ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ο Σταύρος Μπένος, ήταν ο μόνιμος δισταγμός του και η υποχωρητικότητά του απέναντι στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που ανέλαβαν τα στελέχη του (Κουλουριάνος, Πεπονής, Τρίτσης, Αλέκος Παπαδόπουλος, ο ίδιος με τα ΚΕΠ). Πράγματα που έπρεπε να γίνουν, με κορυφαίο, όπως τόνισε, τη μεταρρύθμιση Γιαννίτση στο ασφαλιστικό, ανεστάλησαν, με ευθύνη κυρίως της ηγεσίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Ωστόσο, ο πρώην υπουργός συνέχισε ότι η Ελλάδα παραμένει μέχρι και σήμερα ζωντανή, παρότι είναι αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία από το 2008, χάρη στις προσπάθειες της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι ο πιο αδικημένος πρωθυπουργός.
Ακόμη, ο Σταύρος Μπένος έκρινε πολύ αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι εκφράζει τις αντιμεταρρυθμιστικές δυνάμεις της νέας περιόδου και ότι παραπλανά όταν λέει ότι θα ακυρώσει το μνημόνιο αλλά θα κρατήσει τη δανειακή σύμβαση, δεδομένου ότι αυτά τα δύο είναι πακέτο και δεν διαχωρίζονται.
Εξίσου αρνητικά έκρινε τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι αφενός με τη στάση του διόγκωσε το αντιμνημονιακό κίνημα και αφετέρου με την επιλογή της αυτοδυναμίας οδήγησε σε αδιέξοδο που δεν επέτρεψε να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά την 6η Μαΐου.
Κλείνοντας, ο Σταύρος Μπένος υπογράμμισε ότι ο «ο καθένας που φεύγει δεξιά και αριστερά θα πρέπει να σκεφθεί ότι η παράταξή μας δεν είναι μόνο τα ανομήματα που λένε, είναι και μεγάλες στιγμές. Εμείς θα μείνουμε, γιατί η χώρα μάς έχει τώρα πιο πολύ ανάγκη και από το ‘81».
Ο Πέτρος Κατσιλιέρης συμφώνησε με την τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου και επέμεινε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι και σήμερα ο κυρίαρχος φορέας της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Τόνισε ότι η ευθύνη που έχει το ΠΑΣΟΚ για το «λεφτά υπάρχουν» δεν μπορεί να συγκριθεί με την πολύ μεγαλύτερη ευθύνη που αναλαμβάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη χώρα και τους κατοίκους της, με όλα αυτά που υπόσχεται. Ο πρώην βουλευτής απεύθυνε έκκληση να πάνε οι ψηφοφόροι στις κάλπες με νηφαλιότητα, και πριν επιλέξουν που θα δώσουν τη ψήφο τους, να μελετήσουν τα προγράμματα και τις θέσεις του κάθε κόμματος, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι το πιο σοβαρό και υπεύθυνο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.