ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ζεστο χρημα για τους αυτοκινητοδρομους...

Με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου -Τρίπολης – Καλαμάτας αναμένεται πως ο χρόνος μετακίνησης θα μειωθεί από 2 ώρες και 30 λεπτά σε 1 ώρα και 45 λεπτά.
Τη διάθεση 252 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Κορίνθου -Τρίπολης – Καλαμάτας (159 χλμ.) και Λεύκτρου-Σπάρτης (46 χλμ) ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, τα δύο έργα αναμένεται να οδηγήσουν στη δημιουργία 6.000 θέσεων εργασίας και εντάσσονται στο κατάλογο των 181 έργων προτεραιότητας που παρουσίασε το Νοέμβριο του 2011 η Επιτροπή σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την Ελλάδα για επιστροφή στην ανάπτυξη.
Σχολιάζοντας την απόφαση ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτικής επίτροπος Γιοχάνες Χαν τόνισε ότι η ανάθεση αυτών των έργων αποτελούν θετικό παράδειγμα για το πώς τα διαρθρωτικά ταμεία μπορούν να προσελκύσουν ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, τα δύο έργα εντάσσονται στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η κατασκευαστική Μορέας Α.Ε. Ειδικότερα, περιλαμβάνεται η κατασκευή 7 σηράγγων και αναμένεται πως τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2013 ενώ σημεία των αυτοκινητοδρόμων θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί φέτος.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.