ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Προτεραιοτητα η χρηματδοτηση αγροτων-κτηνοτροφων

Η επαρκής χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, ώστε να τεθεί τέρμα στη χρηματοδοτική ασφυξία του και να καταστεί μοχλός ανάπτυξης της Περιφέρειας αποτελεί προτεραιότητα Εθνικής Στρατηγικής της ΝΔ για την Αγροτική Ανάπτυξη, υπογράμμισε ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης.
Η ΝΔ ζητά την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, τη μείωση των εισαγωγών των ζωοτροφών, τη μείωση των εισαγωγών σε φρούτα και λαχανικά, την ανάπτυξη και αξιοποίηση του κλάδου των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και κατηγόρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για εγκληματική ολιγωρία στο θέμα της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων.
Τα ποσοστά απορρόφησης ανέρχονται σήμερα μόλις στα 43,9% από 43,11% τον Ιανουάριο 2012 και βασίστηκαν κυρίως σε μέτρα του άξονα 2 (εξισωτική, γεωργοπεριβαλλοντικά) και όχι σε μέτρα αναπτυξιακά που έχουν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα.
Έτσι μέχρι σήμερα, παραμένουν ανεκμετάλλευτα περίπου 2 δισ. ευρώ τα οποία θα μπορούσαν άμεσα να εκταμιευθούν από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να αξιοποιηθούν κατόπιν σχετ
Η στήριξη της ελληνικής Υπαίθρου περνάει μέσα από τη χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για την Αγροτική Ανάπτυξη, που θα διασφαλίζει τις δυνατότητες παραμονής του πληθυσμού στην περιφέρεια και θα κινητροδοτεί την επιστροφή των νέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.