ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

διαφθορά

Ελλαδα, χωρα της διαφθορας...

Τα χέρια ψηλά σηκώνουν οι αρμόδιοι στην περίπτωση διαφθοράς της… Ελλάδας! Σε νέα έρευνα του Transparency International η χώρα μας βρίσκεται στις τέσσερις πιο διεφθαρμένες χώρες, μαζί με την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.
Μάλιστα, στην έρευνα τονίζεται ότι στην περίπτωση της Ελλάδας δεν υπάρχει καν μάχη κατά της διαφθοράς στη χώρα!

Και βέβαια δεν μιλάμε για πολιτικούς και κυβερνήσεις, αλλά και για δημοσίους υπαλλήλους, που όπως έχει διαπιστωθεί το τελευταίο διάστημα, χρηματίζονται για να κάνουν την δουλειά τους!
Διαβάστε αναλυτικά αποσπάσματα της έκθεσης:
«Η οργάνωση Transparency International δίνει στο πολιτικό σύστημα της “παραστρατημένης” Ελλάδας, σ’ ότι αφορά τη μάχη κατά της διαφθοράς, έναν καταστροφικό “έλεγχο”».
«Η έκθεση διαπιστώνει μία στενή σύνδεση μεταξύ του χρηματισμού των δημοσίων υπαλλήλων και κατά συνέπεια των δυσλειτουργιών της δημόσιας διοίκησης αφενός και των κινημάτων διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται εδώ και ένα χρόνο τακτικά σε δρόμους και πλατείες σε Αθήνα, Μαδρίτη, Λισαβόνα και Ρώμη, αφετέρου».
Η οργάνωση δίνει με τα πορίσματά της, που παρουσιάζουν τις χώρες υπό κρίση να είναι διεφθαρμένες και να κακοδιοικούνται, ένα επιπλέον επιχείρημα σε εκείνους, όπως την Καγκελάριο Μέρκελ, που πιέζουν να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις ως αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα».
Η έκθεση σημειώνει για τις χώρες Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία ότι «η αναποτελεσματικότητα, η κατάχρηση εξουσίας και η διαφθορά ούτε ελέγχονται επαρκώς ούτε υπάρχουν γι’ αυτές επαρκείς κυρώσεις».
«Ποσοστό 88% των Ελλήνων βλέπουν με κριτική διάθεση τον πολιτικό κόσμο της χώρας, όπως και το διοικητικό μηχανισμό της, και θεωρούν ότι τα ελληνικά κόμματα είναι “διεφθαρμένα” ή “πολύ διεφθαρμένα”. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό πανευρωπαϊκά, που ακολουθείται από την Ρουμανία. Στην επόμενη τρίτη θέση βρίσκονται η Ισπανία και η Ιταλία με ποσοστό 81%».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.