ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Τελος οι στιμηνες δημοπρασιες στη Πελοποννησο

Πριν μερικούς μήνες ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κήρυξε πόλεμο στις στημένες δημοπρασίες των δημοσίων έργων που γίνονται στην Πελοπόννησο. Τότε είχε θέσει ως κατώτατο όριο έκπτωσης το 8%. Δηλαδή καμία δημοπρασία δεν θα γίνεται δεκτή αν δεν υπάρχει έκπτωση μεγαλύτερη από το 8% του προυπολογισμού.
Είναι γνωστή στην Ελλάδα η τακτική οι εργολάβοι να συμφωνούν στον προθάλαμο των δήμων και της περιφέρειας και να παίρνουν τις δημοπρασίες με ασήμαντες εκπτώσεις.
Δείτε ένα απλό παράδειγμα.
Στις 2/5/2012 η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου με την αρ. 467 απόφασή της και ύστερα από εισήγηση της κ. Προέδρου, αποφάσισε ομόφωνα (απουσίαζε το μέλος κ.Γόντικας, ψηφισαν υπέρ τα μέλη κ.Βαλασόπουλος και κ.Φαρλέκας) την ακύρωση της δημοπρασίας του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 82ης Επ. Ο. (ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΗ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ)>> Προϋπολογισμού: 400.000€ ΚΑΠ 2011 κρίνοντας ότι η οικονομική προσφορά του μειοδότη είναι μη ικανοποιητική για τον κύριο του έργου
Στον διαγωνισμό (δημοπρασία) για το εν λόγο έργο που διεξήχθη στις 17-2-2012 έλαβαν μέρος τρεις (3) εργολήπτες οι οποίοι προσέφεραν εκπτώσεις 8%, 4% και 3%.
Στις 15/5/2012 η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε την επαναδημοπράτηση του έργου.
Στις 12/6/2012 διενεργήθηκε ο διαγωνισμός του έργου στον οποίο συμμετείχαν 6 εργοληπτικές επιχειρήσεις.
Ο μειοδότης του έργου προσέφερε έκπτωση 42% , ο 2ος κατά σειρά μειοδοσίας 35% και ο τελευταίος 12%
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Κέρδισε Δημόσιο συμφέρον αφού η περιφέρεια γλύτωσε 160.000 ευρώ ενώ έχουμε απόλυτη πλέον αλλαγή σκηνικού στα δημόσια έργα
Επιβεβαιώνεται αυτό που συνεχώς δηλώνει η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ότι στην Οικονομική επιτροπή επιτελείται ουσιαστικό έργο σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού και σ’ αυτό συμβάλουν πολύ οι τρεις (3) σύμβουλοι της μειοψηφίας κ. Βαλασόπουλος, κ. Φαρλέκας από την παράταξη του κ.Δράκου και ο κ.Γόντικας. Υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις αλλά ποτέ δεν γίνεται στείρα αντιπολίτευση.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.