ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Τελειωνει το Μεγαρο αλλα ποτε θα εχει παραστασεις;

Αγώνας δρόμου γίνεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες στο Μέγαρο Χορού, για να παραληφθεί το έργο και, εάν είναι δυνατό, να δοθούν σε αυτό παραστάσεις του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας τον Ιούλιο.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έχει ανακοινώσει ότι οπωσδήποτε θα παρουσιαστούν παραστάσεις στο Μέγαρο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι και απόλυτα βέβαιο, όχι τόσο επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά, αλλά κυρίως γιατί δεν υπάρχει το εξειδικευμένο προσωπικό που θα μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς απρόοπτα τα υπερσύγχρονα συστήματα του Μεγάρου για την παρουσίαση των παραστάσεων.
Πάντως, αυτές τις ημέρες γίνονται οι τελευταίες εργασίες στο Μέγαρο από τον ανάδοχο. Βάφεται το δάπεδο της σκηνής και εγκαθίσταται ένα υπερσύγχρονο σύστημα πυρασφάλειας της σκηνής και του εξοπλισμού της.
Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της «Φάρις» και των υπουργείων Πολιτισμού και Ανάπτυξης, για την ένταξη του Φεστιβάλ στο ΕΣΠΑ. Ειδικότερα, η διοργάνωση θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με 500.000 ευρώ φέτος και άλλα τόσα του χρόνου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.