ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Στο 62% η φοροδιαφυγη στην Μεσσηνια

Κάθε πέρυσι και καλύτερα σε ό,τι αφορά τα ποσοστά φοροδιαφυγής. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει με βάση τα στοιχεία για τη φοροδιαφυγή που έδωσε στη δημοσιότητα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την έξαρση της φοροδιαφυγής στο γεγονός ότι πλέον οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ζητούν αποδείξεις αλλά και στο ότι οι επιχειρήσεις αποφεύγουν συστηματικά να τις εκδίδουν για να μην πληρώσουν υπέρογκη εφορία. Επίσης, η φοροδιαφυγή αποδίδεται και στο γεγονός ότι ο ΦΠΑ ειδικά στα είδη εστίασης είναι 23% ενώ μέχρι πέρυσι ήταν 13%.
Ομως, με το να μην ζητούν οι πολίτες αποδείξεις, όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα θα συνεχίσουν να βρίσκονται κάτω από τη βάση και να την πληρώνουν τα συνήθη φορολογικά υποζύγια οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που φορολογούνται στην πηγή.
Το Σ.Δ.Ο.Ε. για τη θερινή περίοδο του τρέχοντος έτους έχει προγραμματίσει και διενεργεί στοχευμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, για το χρονικό διάστημα από 06/07/2012 μέχρι 23/07/2012, πραγματοποιήθηκαν 1.410 έλεγχοι. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 805 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 22.435 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 57,1%.
Το επόμενο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο αναμένεται περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης, οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και σε άλλες περιοχές προκειμένου να μειωθεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.