ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Χωρις αποχετευση Αβια και Δολους...

Το πράσινο φως της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου προσδοκεί ο Δήμος Δυτικής Μάνης, ώστε να φτιάξει αποχέτευση στους οικισμούς της Αβίας και στους Δολούς, για να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος και ιδίως του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Σημειώνεται ότι μέχρι τις Κιτριές έχει φτάσει ο κεντρικός αγωγός της αποχέτευσης της Καλαμάτας, ο οποίος όμως είναι «δώρον άδωρον», γιατί δεν μπορούν να γίνουν σε αυτόν απ’ ευθείας συνδέσεις. Πέραν αυτού, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρη Γιαννημάρας, ο κεντρικός αγωγός δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω κακοτεχνιών.
Για τον αγωγό αυτό ο Δήμος Καλαμάτας και η ΔΕΥΑΚ διεκδικούν από το Δήμο Δυτικής Μάνης ποσό 250.000 ευρώ, υπόθεση η οποία έχει πάει στα δικαστήρια.
Όσον αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων στην Καρδαμύλη, τη Στούπα, το Λεύκτρο, το Νεοχώρι και τον Άγιο Νικόλαο, ο Βιολογικός Καθαρισμός και το δίκτυο της αποχέτευσης έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και αναμένεται η έγκριση για τη δημοπράτηση της απαιτούμενης μελέτης.
Ο κ. Γιαννημάρας σχετικά με το έργο της παράκτιας προστασίας του Ακρογιαλίου σημείωσε ότι η σύμβαση προέβλεπε διακοπή των εργασιών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για να μην διαταραχθεί η τουριστική κίνηση, ωστόσο κάτοικοι και επαγγελματίες συμφώνησαν να συνεχιστεί το έργο και να μην χαθεί χρόνος, δεδομένης και της δέσμευσης του εργολάβου ότι δεν θα υπάρχει καμία όχληση.
Κατά τα άλλα ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης σημείωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες ώστε να δημοπρατηθούν οι αγροτικοί δρόμοι από Σταυροπήγιο προς Βελονά και Λαγκάδια, ενώ έχει κατατεθεί φάκελος στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ώστε να εγκριθεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ μεγάλου έργου για την αντικατάσταση των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Λεύκτρου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.