ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ανοικτες κατασκηνωσεις για την Αγια Μαρινα επιτελους

Είναι τραγικό να διαθέτει η Μεσσηνία κρατικές κατασκηνώσεις αλλά να μη λειτουργούν, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Θόδωρος Μπρεδήμας, που καλεί το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, αν χρειαστεί να παρέμβει ακόμη και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο.
«Μεταφέρω τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα, διότι, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου, οι οποίες κάθε χρόνο φιλοξενούν εκατοντάδες παιδιά που προέρχονται, κυρίως, από τις ευρύτερες λαϊκές τάξεις», τόνισε ο κ. Μπρεδήμας και συνέχισε: «Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, παρά το διάβημα του δημάρχου προς τον πρώην υπουργό Υγείας, κ. Μπόλαρη, το υπουργείο δεν θα χορηγήσει τις ανάλογες πιστώσεις για τις κατασκηνώσεις εκτός ελαχίστων (;). Επειδή το όλον θέμα είναι σημαντικό και κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα τις ασθενέστερες τάξεις του λαού, κάνουμε ύστατη έκκληση προς το δήμαρχο να επανέλθει ζητώντας την επαναλειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων από το νέο υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο και εν ανάγκη να προβεί σε διάβημα στο Μεσσήνιο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».
Επιπλέον, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε από το δήμαρχο να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης τόσο από τον ίδιο το Δήμο όσο και από τη Μητρόπολη, αλλά και φορείς και χορηγούς που μπορούν να βοηθήσουν.
Κλείνοντας ο κ. Μπρεδήμας ανέφερε: «Από την πλευρά μας τασσόμεθα αλληλέγγυοι προς τις όποιες νέες προσπάθειες του δημάρχου, αλλά και επιφυλασσόμεθα να προβούμε σε ανάλογα διαβήματα προς πάντα αρμόδιο προκειμένου να μη στερήσουμε από τα παιδιά της Καλαμάτας το δικαίωμα υγιεινής και επιβαλλόμενης διαμονής τους στο χώρο αυτό».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.