ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ιδρυεται στην Πελοποννησο το πρωτο Μεσογειακο Ινστιτούτο Έρευνας

Την ίδρυση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του πρώτου Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων που εκμεταλλεύονται και την κυματική ενέργεια με σύμπραξη των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιο.
Οι ΑΠΕ αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της Περιφέρειας σημείωσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης, ενώ συντελούν στον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραγόμενη ενέργεια και αναπτύσσουν την ενεργειακή οικονομία ενδυναμώνοντας την περιφερειακή οικονομία με απτά αποτελέσματα στην αυτονομία και ευελιξία της Περιφέρειας να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες κατέληξε.
Κάνοντας ειδική αναφορά στη Μάνη και στο ενδεχόμενο εγκατάστασης αιολικών πάρκων ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «ως Υφυπουργός Πολιτισμού με δική του πρωτοβουλία θεσπίστηκαν ειδικές διατάξεις για τη Μάνη» και επανέλαβε τη θέση του για μη υλοποίηση καμίας τέτοιας επένδυσης, αν δεν προηγηθεί το χωροταξικό σχέδιο της περιοχής.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην πρόκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για λήψη απόφασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναπτυχθεί Ειδική Οικονομική Ζώνη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σαφή τη δέσμευση ότι δεν θα διαταραχθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.