ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Οι δεσμευσεις Σαμαρα στη Βουλη και αλλαγη του Κρατους

Ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές που του συμπαραστάθηκαν στο πρόβλημα της όρασής του
– Θα παραχωρηθούν δικαιώματα εκμετάλλευσης στην ενέργεια – Αξιοποίηση και της ακίνητης περιουσίας
– Μήνυμα Σαμαρά στους Ευρωπαίους: “Προκλητικές οι δηλώσεις τους περί επιστροφής στη δραχμή
– “Ανακαλύφθηκαν σπατάλες 1 δισ ευρώ σε συντάξεις και επιδόματα μαϊμού
– Άρση της βουλευτικής ασυλίας και τέλος στα προνόμια των βουλευτών
Το στίγμα της πολιτικής της νέας κυβέρνησης δίνει στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις γιατί οι πολίτες ζητούν την αλήθεια, την ειλικρίνεια και ελπίδα, παραδεχόμενος ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δήλωσε ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει και η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα.
Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας του, ευχαριστώντας όλους τους βουλευτές που του συμπαραστάθηκαν και τόνισε πως πιστεύει ότι σύντομα θα ξεπεράσει το πρόβλημα με την όρασή του.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει ορίζοντα τετραετίας,ενώ παραδέχθηκε πως το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων, αλλά αυτή τη φορά η χώρα έχει το όπλο της ενότητας. Περιέγραψε την κατάσταση της χώρας, με τους ανθρώπους να ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πολλές αυτοκτονίες, αλλά και στην έξαρση της εγκληματικότητας.
Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις έκανε λόγο για μία επιθετική πολιτική ξεκινώντας από τις κρατικοποιήσεις για τις οποίες τόνισε πως θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και για επιχειρήσεις που δεν προβλέπονται από το Μνημόνιο. Ανέφερε χαρακτηριστικά τον ΟΣΕ και τις παραγωγικές δυνάμεις της ΔΕΗ. Μάλιστα, τόνισε πως αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν και για επιχειρήσεις του δημοσίου που προβλέπονται από το Μνημόνιο, ενώ τόνισε πως θα παραχωρηθούν δικαιώματα εκμετάλλευσης στην ενέργεια.

Σχετικά με την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας τόνισε πως θα γίνει με πιο εντατικούς ρυθμούς χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον, ενώ τόνισε πως εκτός από το Ελληνικό, θα ξεκινήσουν ενέργειες για την περιουσία από το Φάληρο έως το Σούνιο.
Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους λέγοντας πως δεν γίνεται να μας μαλώνουν κιόλας, ενώ οι έλληνες πολίτες κάνουν τόσες θυσίες, ενώ τους κατηγόρησε ότι για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να μιλούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κάτι που όπως είπε υπονομεύει την Ελλάδα.
Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για όλους τους έλληνες πολίτες ακόμα και για τις καταθέσεις του, ενώ κάλεσε όσους έχουν βγάλει τα χρήματά τους εκτός χωρίς να έχουν φορολογηθεί να τα επιστρέψοθυν και να πληρώσουν φόρους, γιατί αλλιώς θα υπάρχουν κυρώσεις. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις κρατικές σπατάλες φέρνοντας σαν παράδειγμα το γεγονός ότι έχει ανακαλυφθεί πως περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ πήγαινε σε συντάξεις και επιδόματα μαϊμού.

Σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός τόνισε πγς θα συγκροτηθεί μόνιμος μηχανισμός συνεργασίας των υπουργείων και ο μηχανισμός αυτός θα είναι υπό την προσωπική του εποπτεία. Μάλιστα, είπε ότι θα γίνει συμψηφισμός των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, λέγοντας πως το κράτος δεν μπορεί να τιμωρεί, ενώ είναι υπεύθυνο που εταιρείες κλείνουν λόγω οφειλών του δημοσίου προς αυτούς.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θα ζητηθούν τροποποιήσεις του μνημονίου προκειμένου να πιαστούν οι στόχοι του προγράμματος και να καταπολεμηθεί η ύφεση, ενώ ανακοίνωσε ότι οι φόροι θα πληρωθούν σε περισσότερες δόσεις, ενώ προανήγγειλε και επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους.
Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα όσον αφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα καταργηθούν προνόμια των βουλευτών, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού σώματος που θα ελέγξει το πόθεν έσχες όλων όσων βρέθηκαν στη Βουλή από το 1974 και εάν κάποιο περιουσιακό στοιχείο δεν δικαιολογείται τότε θα γίνεται δήμευση περιουσίας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.