ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Θερινο σχολειο για το Πανεπιστημιο

Ξεκινούν τη Δευτέρα, για 7η συνεχή χρονιά, τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου, ενός πιλοτικού και επιτυχημένου προγράμματος για τα ελληνόπουλα της ομογένειας, που έχει σκοπό τη μεταλαμπάδευση του ελληνικού πολιτισμού, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας, τη σύνδεση των παιδιών με τις ελληνικές ρίζες των γονέων τους.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Στο Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα συμμετάσχουν 40 νέοι Μεσσήνιοι μαθητές και δέκα δάσκαλοι - συνοδοί τους. Τα μαθήματα που θα διδαχθούν θα είναι: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός και η διδασκαλία θα πραγματοποιείται σε δύο επίπεδα (αρχαρίων και προχωρημένων). Τα μαθήματα αυτά επιπρόσθετα θα ενισχυθούν με εκπαιδευτικές επισκέψεις - επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της Μεσσηνίας, της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου καθώς και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Επιστημονική Υπεύθυνη του Θερινού Σχολείου 2011-2012 είναι η καθηγήτρια, Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου, πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συνεπικουρούμενη από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ξανθάκη - Καραμάνου οργάνωσε και επόπτευσε τη λειτουργία του Θερινού Σχολείου όλα αυτά τα έτη.
Τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 3 Αυγούστου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.