ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Χρεοκοπουν το ΕΣΥ και ξεπουλουν τα νοσοκομεια;

Ιδιαίτερη αξία έχουν δύο αποστροφές από την ομιλία Στουρνάρα στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης:
Σύμφωνα με την πρώτη, στις αιτίες για το «δημοσιονομικό εκτροχιασμό» της χώρας, ο κύριος υπουργός ενέταξε και τα «κρατικά περιφερειακά νοσοκομεία που λειτουργούν με πληρότητα κάτω του 50%…».
*Tι να σημαίνει αυτό, άραγε, πέραν του προφανούς:
Οτι πλησιάζει η ώρα για να τους δούμε να διαπράττουν και αυτό: Να εφαρμόζουν, δηλαδή, την πολιτική των λουκέτων (και επίσημα, πια) στον τομέα της Υγείας, «σφραγίζοντας» ακόμα και νοσοκομεία της χώρας!…δύο δεκαετίες πίσω!
Οσο για τη δεύτερη αποστροφή του Γ. Στουρνάρα, ο κύριος υπουργός είπε:
Όταν και εάν σε βάθος τετραετίας υλοποιηθεί το δημοσιονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, τότε, η χώρα «τη χρονιά που θα το πετύχει αυτό θα βρίσκεται σε δημοσιονομικούς όρους, στο 1999»!
*Με άλλα λόγια:
Με την πολιτική τους και αφού – από το πρώτο μνημόνιο μέχρι και το τέλος του δεύτερου μνημονίου – θα έχουν αφαιρέσει από το λαό σωρρευτικά πάνω από 30 δισ. ευρώ από την κατακρεούργηση των κοινωνικών δαπανών (χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται μειώσεις μισθών, εργασιακά κ.λπ.),
τότε,όπως μας «υπόσχονται», το «σωτήριον» έτος 2016 και με τη λήξη (;) του δεύτερου μνημονίου, εκείνο που θα έχουν καταφέρει θα είναι το εξής «κατόρθωμα»: Να έχουν γυρίσει τον τόπο δύο δεκαετίες πίσω!

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.