ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ακινητοπιοιημενα πυροσβεστικα στο Νομο Μεσσηνιασς

Από τα επτά πυροσβεστικά αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας τα δύο είναι ακινητοποιημένα και τα υπόλοιπα πέντε βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, λόγω φθοράς στα λάστιχα. Χρήματα για την αγορά καινούργιων δεν υπάρχουν! Αυτό υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.
Ο βουλευτής υπογραμμίζει επίσης ότι για πρώτη φορά φέτος δεν σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας πυροσβεστικό ελικόπτερο, κάτι που τονίζει ότι η περιοχή το χρειάζεται οπωσδήποτε.
Οι παρατηρήσεις και οι ερωτήσεις που θέτει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως εξής:
Πρώτη χρονιά δεν υπάρχει πυροσβεστικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Αρκετά οχήματα και όλα σχεδόν τα βασικά οχήματα της περιοχής δεν μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια διότι είναι φθαρμένα τα ελαστικά τους. Ήδη δυο από τα εφτά δασικά πυροσβεστικά οχήματα είναι ακινητοποιημένα και τα υπόλοιπα πέντε κινούνται οριακά.
Η ύπαρξη τριών κατηγοριών πυροσβεστών (μόνιμοι, πενταετούς θητείας και εποχιακοί) δεν επιτρέπει την αποτελεσματική πυροπροστασία.
Το αρχηγείο της Πυροσβεστκής Υπηρεσίας δεν έχει εκδώσει ακόμα τον κανονισμό λειτουργίας των εθελοντικών κλιμακίων, με συνέπεια να μη μπορούν να αξιοποιηθούν οι εθελοντικές ομάδες και να συνδράμουν επικουρικά το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η αλλαγή του ωραρίου εργασίας από το 2010 έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις βάρδιες. Συγκεκριμένα για το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, η εναλλαγή γίνεται σε 8ωρη και 12ωρη βάση, ενώ μέχρι το 2010 γινόταν σε 8ωρη και 24ωρη βάση, όπως άλλωστε ισχύει και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Επειδή πρέπει να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μιας νέας καταστροφικής πυρκαγιάς τη φετινή χρονιά: Θα αποσταλεί άμεσα πυροσβεστικό ελικόπτερο που να εδρεύει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ώστε να είναι δυνατό να δράσει άμεσα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς; Θα εγκριθεί το αναγκαίο κονδύλι ώστε να εφοδιαστούν τα πυροσβεστικά οχήματα με καινούρια ελαστικά για να μπορούν να κινηθούν; Θα επαναφέρετε το ωράριο όπως ίσχυε μέχρι το 2010, ώστε η εναλλαγή να γίνετε σε 8ωρη και 24ωρη βάση; Πότε θα εκδοθεί ο κανονισμός λειτουργίας των εθελοντικών κλιμακίων;».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.