ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ευτυχισμενος Νικας για τον Βιολογικο στο ΕΣΠΑ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από την ένταξη της αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού στο ΕΣΠΑ, με το ποσό των 5,245 εκατ. ευρώ. Επιπλέον δε, σχολίαζε εμφανώς χαρούμενος ότι συνολικά η ΔΕΥΑΚ θα εκτελέσει έργα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ποσό που υπογράμμισε ότι είναι πρωτοφανές.
Πρόκειται για το έργο που ήδη εκτελείται για τη βελτίωση της ύδρευσης στην πόλη της Καλαμάτας, για το έργο που επίσης εντάσσεται και αφορά την επέκταση της αποχέτευσης μέχρι τον Άγιο Φλώρο, καθώς και για σειρά άλλων υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης.
Η ένταξη της αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού στο ΕΣΠΑ αποτελεί προσωπική επιτυχία του δημάρχου, δεδομένου ότι αρχικά υπήρχε αρνητική αξιολόγηση. Ο Βιολογικός είχε αναβαθμιστεί και πάλι με κονδύλια του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, γι’ αυτό και όταν ο Δήμος υπέβαλε αίτηση για νέα αναβάθμιση, η απάντηση που είχε δοθεί ήταν ότι δε δικαιούται η ίδια υποδομή να χρηματοδοτείται αλλεπάλληλες φορές.
Ωστόσο, ο δήμαρχος Καλαμάτας επέμεινε στη διεκδίκησή του, δε δίστασε να δώσει πολιτικές και κομματικές διαστάσεις στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι εντάσσονται σε χρηματοδοτικά προγράμματα έργα που δεν έχουν μελετητική ωριμότητα με μικροπολιτική σκοπιμότητα κατόπιν ενεργειών βουλευτών, ενώ έργα ώριμα, όπως ο βιολογικός της Καλαμάτας, έμεναν εκτός.
Η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού είναι εξαιρετικά σημαντικό έργο, υπογράμμισε σήμερα ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος και του Μεσσηνιακού Κόλπου, ενώ επιπλέον αποτελεί την προϋπόθεση ώστε να επεκταθεί η αποχέτευση μέχρι τον Άγιο Φλώρο.
Ο επόμενος μεγάλος στόχος, σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Νίκας, είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το Πήδημα μέχρι την Καλαμάτα, και σε επόμενη φάση η διασύνδεση των πηγών του Πηδήματος με τις πηγές του Παμίσου, στον Άγιο Φλώρο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.