ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Γευσεις διαρκειας απο την Μανη του σημερα

Πως φτιάχνονται τα περίφημα μανιάτικα λαλάγγια αλλά και άλλες τοπικές γεύσεις, θα έχουν την ευκαιρία να δουν απόψε όσοι επισκεφθούν το παλιό Δημοτικό Σχολείο της Καρδαμύλης. Κυρίως όμως θα δουν ασχολίες που έχουν πλέον σβήσει, όπως την κατασκευή ψάθινων καπέλων ή την παρασκευή σαπουνιού.
Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχουν διοργανώσει ο Δήμος Δυτικής Μάνης σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Καρδαμύλης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σωτηριανίκων, το Σύλλογο Καρδαμυλαίων Αττικής, καθώς και με τις κυρίες Αιμιλία Μονάχου, Εύη Παναγιωτοπούλου, Φωτεινή Φωτοπούλου, Σοφία Πτερνέα, Μαρία Παυλέα, Γιαννούλα Σαραντέα και Αγγελική Χοντζέα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις οκτώμισι το βράδυ.
Παράλληλα, στο χώρο εντός του σχολείου, θα λειτουργήσουν έκθεση ζωγραφικής – χαρακτικής από τους Ιωάννη Δημουλέα και Γιώργο Παπαδοκοτσώλη, καθώς και το 6ο Μανιάτικο Πανόραμα από το Σύνδεσμο Τσεριωτών Αττικής «Ο Ευαγγελισμός».
Σημειώνεται επίσης ότι ο Δήμος Δυτικής Μάνης θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στο Μανιάτικο Πανόραμα που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής «Ο Ευαγγελισμός», στην προβλήτα της Καλαμάτας από 27 έως και 30 Ιουλίου 2012. Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Ο Δήμος καλεί τους παραγωγούς μανιάτικων προϊόντων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο περίπτερο του Δήμου, να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 στο τηλέφωνο 27210 64120.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.