ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Πρωτα αξιοπιστια και μετα επιμηκυνση χρεους

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση συνεργασίας θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα την κρατήσει στην Ευρωζώνη εξέφρασε, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς. Όπως τόνισε, ο λαός ζήτησε ευρωπαϊκό προσανατολισμό και αναστροφή της ύφεσης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως προτεραιότητα της κυβέρνησης την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και την επαναβεβαίωση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό.
«Πρώτος μας στόχος να φρενάρουμε την ύφεση και να αρχίσει η ανάκαμψη. Να σώσουμε θέσεις εργασίας και να αρχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Σήμερα η ανεργία πλησιάζει το 24%. Και μέσα σε μια τετραετία μπορούμε να την κατεβάσουμε στο 10%.
» Μέσα στη φετινή χρονιά θα έχουμε αρχίσει να συγκρατούμε την ύφεση. Και στις αρχές του 2014 θα μπορέσουμε να περάσουμε στην ανάκαμψη. Που παραμένει άπιαστο όνειρο εδώ και πέντε χρόνια» εξήγησε.
Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην Αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Σε μια στιγμή που υπάρχουν σοβαροί κραδασμοί σε χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, μας κατηγορούν ότι δεν πήγαμε να εκβιάσουμε τους πάντες. Σε μια συγκυρία όπου υπάρχουν μεγάλες αναστατώσεις σε όλο τον γεωπολιτικό μας περίγυρο, μας κατηγορούν ότι δεν κάναμε ενέργειες που θα οδηγούσαν σε διεθνή απομόνωση της χώρας. Και σε πρωτοφανή αποδυνάμωσή της.
» Αλλά εμείς βρισκόμαστε εδώ για να αυξήσουμε το κύρος της Ελλάδας, όχι για να την απομονώσουμε διεθνώς.
» Βρισκόμαστε εδώ για να αυξήσουμε την ισχύ της. Όχι για να την αποδυναμώσουμε πλήρως.
» Βρισκόμαστε εδώ για να βγάλουμε την Ελλάδα από το ‘κάδρο’ της ευρωπαϊκής κρίσης. Όχι για να την κρατήσουμε στο επίκεντρο αυτής της κρίσης. Βρισκόμαστε εδώ για να διατηρήσουμε την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη. Όχι για να επισπεύσουμε την απομάκρυνσή της.»
Μηνύματα με αφορμή την Χαλυβουργία
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι στη χώρα «υπάρχει Κράτος», όπως είπε χαρακτηριστικά, φέροντας το παράδειγμα της Χαλυβουργίας.
«Η ασυδοσία των συντεχνιών και των ισχυρών, αλλά και η ατιμωρησία των παράνομων, τέλος. Δείξαμε στο προαύλιο της ‘Χαλυβουργίας’ ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Μια ομάδα συνδικαλιστών είχε αποκλείσει ένα εργοστάσιο επί επτά μήνες, εμποδίζοντας όσους ήθελαν να πιάσουν δουλειά και οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους. Το εργοστάσιο πήγαινε για κλείσιμο. Αυτό το σταματήσαμε.
» Έχουμε απόλυτο σεβασμό για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Κυρίως για το πιο ιερό: Το δικαίωμα στην εργασία. Το οποίο καταστρατηγούνταν και απειλούνταν άμεσα. Και το αποκαταστήσαμε. Τόσο απλά. Και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε πλευρά: Όταν μέσα σε τέτοια ανεργία, ασκούνται τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές που απειλούν με κλείσιμο κι άλλα εργοστάσια, δεν θα μείνουμε αδρανείς να κοιτάμε απελπισμένους εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους.

» Τα εργασιακά δικαιώματα είναι ιερά. Αλλά για να υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα πρέπει να υπάρχει εργασία! Αν βρεθεί κάποιος στην ανεργία, καταργούνται με τον πιο βάναυσο τρόπο όλα τα εργασιακά του δικαιώματα.

» Και όσοι υπερασπίζονται, τάχα τα δικαιώματα των εργαζομένων, στέλνοντάς τους μιαν ώρα αρχύτερα στην ανεργία, είναι ανάλγητοι! Είναι εχθροί και των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων.»
Αναφορά έκανε επίσης σε όσους μιλούν για κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή, «αλλά υπερασπίστηκαν κατά καιρούς την εγκληματική δράση των κουκουλοφόρων, που αποτελεί την πιο εγκληματική αυθαιρεσία κατά της κοινωνικής συνοχής».
Μάλιστα προανήγγειλε αλλαγές και τα μέτρα κατά της δράσης των κουκουλοφόρων. «Για να αποκαλυφθεί ποιοι είναι και ποιοι βρίσκονται από πίσω τους. Και να δω τότε, αν θα βρεθούν κάποιοι να τους υπερασπιστούν».
Αναφέρθηκε επίσης στη δέσμευση της κυβέρνησης να σταματήσει τη λαθρομετανάστευση μέσω πολιτικών μαζικού επαναπατρισμού.
«Είπαμε ότι θα προσαρμοστεί η νομοθεσία για την απόδοση ιθαγένειας σε όσα προβλέπουν οι σχετικές νομοθεσίες στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου που έχουν αντίστοιχα προβλήματα με τα δικά μας. Και που συμβαίνει να έχουν ιδιαίτερα αυστηρή σχετική νομοθεσία.»
» Αυτό θα αλλάξει. Και θα αλλάξει συναινετικά. Κι αυτό μπορεί να γίνει. Και όσο πιο συναινετικά αλλάξει, τόσο πιο ισχυρή και ανθεκτική θα είναι η μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής νομοθεσίας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.