ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Φοροφυγαδες οι μισοι Ελληνες λενε;

Κάθε πέρυσι και καλύτερα λοιπόν, αυτό προκύπτει με βάση τα στοιχεία για τη φοροδιαφυγή που έδωσε στη δημοσιότητα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Το γεγονός ότι δεν δίνονται κίνητρα στους πολίτες για να ζητούν αποδείξεις αλλά και το ότι οι επιχειρήσεις αποφεύγουν συστηματικά να τις εκδίδου
ν για να μην πληρώσουν υπέρογκα ποσά στην εφορία είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που οδηγούν σε έξαρση της φοροδιαφυγής. Το αυξημένο ΦΠΑ στην εστίαση που φτάνει το 23% ,ενώ πέρυσι ήταν 13% δίνει ακόμη έναν λόγο στους πολίτες για να φοροδιαφύγουν !!
Το θέμα είναι ότι, η φοροδιαφυγή γυρνά τελικά μπούμερανγκ στους μικρομεσαίους πολίτες, αφού όπως λέει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, η έξαρση της φοροδιαφυγής μειώνει τα έσοδα των δημόσιων ταμείων και αυξάνει την φορολογία εις βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Στη προσπάθεια του κράτους να βάλει μετρητά στα ταμεία και να «πιάσει» τους φοροφυγάδες, το ΣΔΟΕ φέτος το καλοκαίρι πραγματοποιεί στοχευμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα.
Έτσι από τις 06/07/2012 μέχρι τις 23/07/2012, πραγματοποιήθηκαν 1.410 έλεγχοι. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 805 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 22.435 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 57,1%.
Και οι έλεγχοι δεν σταματούν εδώ… αντιθέτως τους επόμενους μήνες θα ενταθούν και σε άλλες περιοχές προκειμένου να μειωθεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.