ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Οι μισοι Ελληνες αγνοουν το διαδικτυο

Τη σχετικά «κακή» σχέση των Ελλήνων με το Διαδίκτυο -σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους- επιβεβαιώνουν τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε χθες το Ευρωβαρόμετρο και βασίζονται σε μεγάλη ετήσια έρευνα της TNS Group. Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Ελληνες χρήστες….
του Διαδικτύου ανησυχούν περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για τα προσωπικά δεδομένα τους και προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους σε φυσικά καταστήματα. Συγκεκριμένα, το 44% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν χρησιμοποιεί ποτέ το Διαδίκτυο όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.Ε. είναι στο 29%. Επίσης, οι Ευρωπαίοι «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο αρκετές φορές την ημέρα σε ποσοστό 39%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στη χώρα μας είναι μόλις στο 27%.
Συνολικά, το 53% των Ευρωπαίων δηλώνει ότι είναι στο online τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, όταν στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 38%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, τα οποία βασίζονται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Αξιοσημείωτο είναι πως το 24% των Ευρωπαίων έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου του έναντι μόλις 9% που είναι στην Ελλάδα.
Ενημέρωση
Οι Ελληνες ενημερώνονται online, με το 76% να διαβάζει ειδήσεις στο Διαδίκτυο (έναντι 64% που είναι στην Ε.Ε.), ενώ ένας κύριος λόγος που είναι στο Internet είναι οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter), καθώς τις χρησιμοποιεί το 68% των εγχώριων χρηστών έναντι 52% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.
Αξιοσημείωτο είναι πως οι Έλληνες γενικώς φοβούνται τις συναλλαγές στο Διαδίκτυο. Είναι εντυπωσιακό πως μόνο το 9% στην Ελλάδα πραγματοποιεί ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές έναντι 48% που είναι στην Ε.Ε., ενώ μόλις το 26% κάνει online αγορές (έναντι 53%) και μόλις το 4% πουλά πράγματα στο Διαδίκτυο (έναντι 20%). Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο πως το 54% στην Ελλάδα προτιμά να πραγματοποιεί αυτοπροσώπως τις συναλλαγές του έναντι 24% που είναι στην Ε.Ε.
Γενικότερα, μόλις το 37% των Ελλήνων (έναντι 69% στην Ε.Ε.) αισθάνεται ασφάλεια για τις online συναλλαγές και το 45% ανησυχεί για την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων του. Βέβαια, από την άλλη, μόλις το 36% έχει εγκαταστήσει λογισμικό προστασίας από τους ιούς και μόλις το 34% δεν ανοίγει μηνύματα από ανθρώπους που δεν γνωρίζει! Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ε.Ε. είναι 51% και 43%.
Από την άλλη πλευρά, τα ποσοστά των Ελλήνων χρηστών που δηλώνουν πως έχουν πέσει θύμα απάτης στο Διαδίκτυο είναι σαφώς μικρότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παρά το ότι μόλις το 27% δηλώνει «καλά ενημερωμένος/η» για τα κυβερνο-εγκλήματα.
Ρεπορτάζ : Δημήτρης Μαλλάς

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.