ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Προβληματα πολεοδομησης στις Γουλιμιδες..

Έντονος προβληματισμός επικράτησε χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Καλαμάτας, για την πολεοδόμηση στις Γουλιμίδες, διαδικασία που είναι πολύ πιθανό να ανασταλεί γιατί οι ιδιοκτήτες γης κρίνουν ότι η ζημιά που θα υποστούν θα είναι μεγαλύτερη από το όποιο όφελος.
Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, με εκατοντάδες υπογραφές που συγκέντρωσαν, ζήτησαν με επιτακτικό τρόπο από τη δημοτική αρχή να ξεκινήσει η διαδικασία της πολεοδόμησης. Διαπιστώθηκε όμως ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τους βασικούς όρους της πολεοδόμησης, οι οποίοι έχουν καθοριστεί με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και κρίνονται ιδιαίτερα αυστηροί.
Για άλλη μια φορά αναδείχθηκε πόσο ανεπαρκής ήταν η ενημέρωση που έκανε ο Δήμος τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, γι’ αυτό και τώρα οι ιδιοκτήτες φέρονται να επιθυμούν την αναβολή του θέματος, καθώς πληροφορήθηκαν ότι η περιοχή των Γουλιμίδων θα υποδεχθεί υπερτοπικού χαρακτήρα χρήσεις, όπως βιοτεχνικές μονάδες χαμηλής όχλησης, εμπορικά κέντρα, χώρους ψυχαγωγίας, ενώ οι χρήσεις κατοικίας θα είναι περιορισμένες, κάτι που δεν τους αρέσει και αντίθετα θα προτιμούσαν το αντίστροφο. Επίσης πληροφορήθηκαν ότι ο συντελεστής δόμησης θα είναι το ανώτερο 0,5, ότι η εισφορά σε γη θα γίνει με τον 1337, ότι η εισφορά σε χρήμα θα γίνει με τις αντικειμενικές αξίες που θα ισχύουν μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής. Όλα αυτά ακούστηκαν πολύ σκληρά, ιδίως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, γι’ αυτό και οι κάτοικοι ζήτησαν αναβολή ώστε να ενημερωθούν καλύτερα όλοι οι ιδιοκτήτες και να αποφασίσουν τι θέλουν τελικά.
Η ενημέρωση έγινε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαβούλευσης, αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη, την αρμόδια αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Παναγιώτα Ντίντα, τη διευθύντρια Πολεοδομίας Παναγιώτα Κουράκλη.
Οι εκπρόσωποι των φορέων τάχθηκαν πάντως, στην πλειοψηφία τους, υπέρ της πολεοδόμησης της περιοχής, διότι θα βάλει τέλος στην άναρχη δόμηση. Ωστόσο ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ, Νίκος Πατσαρίνος, σημείωσε ότι η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει μόνο εφόσον η Πολεοδομία μπορέσει να προχωρήσει τη διαδικασία μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, κάτι για το οποίο εξέφρασε επιφυλάξεις, δεδομένου του τεράστιου όγκου εργασίας που έχει αναλάβει η συγκεκριμένη Υπηρεσία, που έχει ήδη δρομολογήσει την πολεοδόμηση σε σειρά άλλων περιοχών στα ανατολικά, τα βόρεια αλλά και τα δυτικά της Καλαμάτας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.