ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Εκλογες με καταγγελιες στη νεα Ε.Α.Σ. με αμαρτιες του παρελθοντος

Με εντάσεις και με απογοήτευση από αγροτοσυνεταιριστές που επιθυμούν να είναι ισχυρή η Οργάνωση και να φυσήξει νέος άνεμος σε αυτή, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η 1η Γενική Συνέλευση του πρωτοβάθμιου Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας, το σχήμα που διαδέχεται την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. Εξελέγη και η ενδεκαμελής προσωρινή διοίκηση του Συνεταιρισμού, που σχεδόν στο σύνολό της αποτελείται από τα μέλη του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ.
Ειδικότερα, στην προσωρινή διοίκηση εξελέγησαν οι: Μιχάλης Αντωνόπουλος, Αριστείδης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Κωνσταντίνος Κατσούλης, Βασίλης Κοζομπόλης, Γιώργος Κότσαρης, Νίκος Κοτταρίδης, Γιώργος Λαζόγιαννης, Γιώργος Μαντζούνης, Ηλίας Ντονάς και Παναγιώτης Παγάνης.
Η ένταση δημιουργήθηκε όταν ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Ηλίας Μπουντουβάς, και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δολών, Βασίλης Γαϊτανάρος, κατήγγειλαν ότι παράνομα απερρίφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο η εγγραφή τους. Ο πρώτος είχε κάνει αίτηση εγγραφής με την ιδιότητα του αγρότη και ο δεύτερος έκανε αίτηση για την εγγραφή του Συνεταιρισμού του. Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Νίκος Κοτταρίδης, τόνισε πως το Σώμα δεν μπορεί από το νόμο να κάνει τις εγγραφές, όπως ζητούσαν οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι μίλησαν για πραξικόπημα και για σκοπιμότητες προκειμένου να μη φύγει από τον έλεγχο συγκεκριμένων προσώπων η διοίκηση. Μάλιστα, ο Βασίλης Γαϊτανάρος αποχώρησε τονίζοντας ότι θα καταθέσει μήνυση, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για ασφαλιστικά μέτρα κατά της νομιμότητας της Γενικής Συνέλευσης.
Επίσης, το Σώμα ενέκρινε το καταστατικό του νέου Συνεταιρισμού. Μια από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, αλλά καταψηφίστηκε, ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο να έχουν δικαίωμα εκλογής μόνο κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή έστω όσοι έχουν βιβλιάριο ΟΓΑ.
Ακόμη, η Γενική Συνέλευση ανέβαλε την έγκριση του ισολογισμού του 2011 και την απαλλαγή των ευθυνών των μελών της διοίκησης, ύστερα από την παρατήρηση του Μιχάλη Αντωνόπουλου, ότι δε νομιμοποιείται το συγκεκριμένο Σώμα να δώσει τέτοιες εγκρίσεις, οι οποίες έπρεπε να έχουν δοθεί από τη Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ, που δεν υπάρχει πια.
Τέλος, το προσωπικό του Συνεταιρισμού, αλλά και παλιά της μέλη, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι από αυτό το νέο ξεκίνημα απουσιάζει ο νέος κόσμος, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει δυναμισμό και προοπτική στην οργάνωση.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.