ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Μνημες του 2007 ξυπνησαν στην Πελοποννησο

Μάχη με τις φλόγες εξακολούθησαν να δίνουν και χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Περισσότερες από 45 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες από τις έξι το πρωί έως τις έξι το απόγευμα, ενώ την ίδια στιγμή μαινόταν η καταστροφική φωτιά στην Αρκαδία. Τα κυριότερα μέτωπα καταγράφηκαν στην Κορινθία, στο Αγιον Ορος, αλλά και στην Αττική.
Μνήμες των φονικών πυρκαγιών του 2007 ξύπνησαν ξανά στην Αρκαδία, όπου οι κάτοικοι κάνουν λόγο για βιβλική καταστροφή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 27.000 στρέμματα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός. Για ακόμη μία φορά, δασική έκταση και περιουσίες κατακάηκαν στις φλόγες, ενώ απειλήθηκαν και σπίτια στο χωριό Σουλάρι. Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις και ο δυνατός άνεμος που έπνεε στην περιοχή δεν βοηθούσε το έργο των πυροσβεστών, που χθες το απόγευμα ζήτησαν και έλαβαν ενισχύσεις στην περιοχή.
Η σοβαρότητα της κατάστασης ενέπλεξε και τον στρατό. Με απόφαση του ΓΕΕΘΑ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Δευκαλίων». Αργά το βράδυ, στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, συνελήφθη ένας 45χρονος για εμπρησμό από αμέλεια.
Σε κρανίου τόπο μετατράπηκαν μεγάλες εκτάσεις στην Αρκαδία από την καταστροφική φωτιά, που ξύπνησε μνήμες των φονικών πυρκαγιών του 2007
«Για ακόμη μία φορά, η κατάσταση που ζούμε είναι τραγική», δήλωσε στο «Εθνος» ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Τάκης Μπούρας. «Η πυρκαγιά ξανακαίει όλες τις εκτάσεις που κάηκαν το 2007. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα μήπως χρειαστεί να εκκενωθούν και άλλα χωριά», μας είπε. Υπενθυμίζεται ότι προχθές, κατά την πρώτη ημέρα της φωτιάς, είχαν τραυματιστεί έξι άτομα, ενώ τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν (Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι).
Μια νέα εστία πυρκαγιάς εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα σε πευκοδάσος στη θέση Σολωμού Κορινθίας. Στο σημείο επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρία αεροσκάφη ενώ λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε η κίνηση στη νέα εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης (στο ύψος Σολωμού). Η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.