ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Μηχανικους ζητουν οι περιφεριεακοι Δημοι

Επιμένει και ελπίζει ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασοπουλος, ότι μηχανικοί της πρώην Νομαρχίας, που στο σύνολό τους εντάχθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας, θα μεταταχθούν σε κάποιο ποσοστό στους περιφερειακούς Δήμους του Νομού ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητες που τους έχουν εκχωρηθεί από τον Καλλικράτη και ιδίως στις αρμοδιότητες που θα εκχωρηθούν με την έναρξη του 2013.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος έστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, για τον οποίο διατύπωσε ιδιαίτερα θετικά λόγια, ιδίως για την πρωτοβουλία του να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με έναν προς έναν με όλους τους δημάρχους της χώρας.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε ότι με την έναρξη του 2013 οι περιφερειακοί Δήμοι θα μπορούν να συστήσουν υπηρεσίες Πολεοδομίας, Πρόνοιας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο το προσωπικό που μπορεί να φέρει εις πέρας αυτά το σχετικό αντικείμενο έχει αποσπαστεί από τις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στους Δήμους των πρωτευουσών των Νομών. Το αίτημα λοιπόν του Στάθη Αναστασόπουλου αλλά και πολλών άλλων δημάρχων περιφερειακών Δήμων προς τον υπουργό είναι μέρος των υπαλλήλων αυτών να μεταταχθεί στους περιφερειακούς Δήμους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.