ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Παραμυθια η πωληση νερου της Πελοποννησου

Η κοινωνία της Πελοποννήσου πρέπει να απομονώσει τους παραμυθάδες και τους λαϊκιστές
Οι απόπειρες δημιουργίας εντυπώσεων με κατευθυνόμενες προσπάθειες παραπληροφόρησης από συγκεκριμένες πηγές δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γνωστοί «παροχείς» ανυπόστατων ψευδολογιών και ανύπαρκτων σεναρίων διοχετεύουν εντέχνως στους πολίτες ευφάνταστες ιστορίες με αντικειμενικό στόχο να δημιουργούν « θολά νερά » ώστε να «ψαρεύουν» υπο καλύτερες προϋποθέσεις και να δημιουργούν ελεγχόμενο πανικό στους ανύποπτους αποδέκτες-πολίτες αυτού του τόπου.
Στα πλαίσια αυτών των ενεργειών εντάσσεται και η κακόγουστη σεναριολογία ότι δήθεν η Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδιωτικοποιεί τα νερά και « ξεπουλά » τους υδάτινους πόρους της Περιφέρειας στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ και κατ ‘επέκταση στους ιδιώτες εν όψη της πιθανής επικείμενης πώλησης της. Και αυτό απορρέει , πάντα κατά τους ανεύθυνους «παραμυθάδες », με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, που πραγματοποιήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν.
Η προγραμματική βέβαια αυτή σύμβαση για τους γνωρίζοντες την Ελληνική , έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και χρονικά πλαίσια και αποσκοπεί καθαρά στην παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα ύδρευσης, διαχείρισης και αποχέτευσης για τα οποία η ΕΥΔΑΠ τεκμηριωμένα διαθέτει και εγνωσμένη εμπειρία και γνώσεις και μπορεί εκ του ασφαλούς να μελετήσει συναφή θέματα που άπτονται και καλύπτονται από την συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση προς όφελος και μόνον της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Από κανένα σημείο της προγραμματικής σύμβασης δεν προκύπτει ότι η ΕΥΔΑΠ θα διαχειρίζεται «εν λευκώ » τους υδάτινους πόρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ότι εκχωρούνται δικαιώματα ενός αγαθού που ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες. Και αυτό προέκυψε και από την τοποθέτηση του παρευρισκόμενου στην ενημερωτική συγκέντρωση του Συλλόγου σας Προέδρου του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου αλλά και του κ. Σαμπατακάκη, εγνωσμένης αξίας επιστήμονα Γεωλόγου που ανέπτυξε το θέμα της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δηλώνει κατηγορηματικά ότι :
Το νερό αποτελεί Εθνικό πλούτο και ταυτόχρονα κοινωνικό αγαθό μη εκχωρούμενο και μη μεταβιβάσιμο. Ανήκει στους χρήστες του και είναι αντίθετη στην όποια ιδιωτικοποίηση του.
Η διαχείριση των υδάτινων πόρων ανήκει στις αρμοδιότητες του ΥΠΕΚΑ και πιο συγκεκριμένα στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων και δεν ανήκει στην Αιρετή Περιφέρεια. Πως επομένως η περιφέρεια θα εκχωρήσει κάτι για το οποίο δεν έχει την αρμοδιότητα?
Καλεί τους πολίτες να είναι σαφώς υποψιασμένοι για οτιδήποτε «κυκλοφορεί » ως φήμη και ατεκμηρίωτη θέση και να μην είναι ευάλωτοι στη σκόπιμη και κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση. Δυστυχώς οι ποικιλώνυμοι κύκλοι που βολεύονται να κάνουν τις κινήσεις στα σκοτεινά με δήθεν προκάλυμμα το κοινωνικό συμφέρον και τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες όταν έχουν στερέψει από πολιτικά επιχειρήματα , βρίσκουν άλλους δρόμους να διοχετεύουν τις δήθεν πληροφορίες τους και ότι προκύψει. Όμως η προεκλογική περίοδος έχει ήδη τελειώσει . Πρέπει επομένως να τελειώσουν και τα παντός τύπου «παίγνια» που εργολαβικά απευθύνονται σε ευκολόπιστους συμπολίτες μας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.