ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

προβληματισμος στις Γουλιμιδες για την πολεοδομηση

Δεν φαίνεται να έχει μέλλον η πρόταση πολεοδόμησης της περιοχής των Γουλιμίδων Καλαμάτας, κυρίως λόγω των προβλέψεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που διαμορφώνει αρνητικούς όρους ιδίως για τις μεγάλες ιδιοκτησίες, όπως είναι οι περισσότερες στη συγκεκριμένη περιοχή. Αύριο, Παρασκευή, οι κάτοικοι θα συζητήσουν για το σοβαρό αυτό θέμα.
Η συνάντηση των κατοίκων θα γίνει στην ταβέρνα Βασιλειάδη, στις 8.30 το βράδυ. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές της συνάντησης: «Έχει προταθεί από τον Δήμο, πολεοδόμηση της ευρύτερης περιοχής με τις διατάξεις του Ν.1337/83, όπου προβλέπεται εισφορά σε γη μέχρι και 60% και προείσπραξη χρημάτων, που υπολογίζεται από 800.000 ευρώ μέχρι και 1.000.000 ευρώ από τους ιδιοκτήτες συνολικά για τις απαιτούμενες πολεοδομικές μελέτες. Επιπλέον η περιοχή χαρακτηρίζεται ως περιοχή παραγωγικών δραστηριοτήτων τριτογενούς τομέα, τύπου επιχειρηματικό πάρκο.
Καλούνται λοιπόν κάτοικοι, ιδιοκτήτες γης να προσέλθουν στην συνάντηση αυτή για να ενημερωθούν ειδικότερα και να συναποφασίσουν για το μέλλον της περιοχής τους».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.