ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ο Παπαθεωδωρου καλυπτει τον Πρυτανη των σκανδαλων;

Σύννεφα δημιουργούνται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με αφορμή το ΑΠΘ μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα 30.000 ευρώ που δόθηκαν για την τουαλέτα του πρύτανη.
Ενώ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος έβαλε σε καραντίνα τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο και έδωσε εντολή να γίνει εισαγγελική έρευνα για τυχόν οικονομικές ατασθαλίες, ο υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μυλόπουλο και μίλησε γι'αυτόν με κολακευτικά σχόλια !
Ο υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου συναντήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη με τον πρύτανη ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο και γευμάτισαν μαζί, δεδομένου ότι είναι παλαιοί γνώριμοι από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, αφού ο υφυπουργός Παιδείας έχει διατελέσει πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Οταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες για προκλητικές σπατάλες στο ΑΠΘ, μεταξύ των οποίων τα 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της τουαλέτας του πρύτανη και τα χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν από τα κονδύλια του πανεπιστημίου για ταξίδι του πρύτανη και των φίλων του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Παπαθεοδώρου στήριξε απόλυτα τον κ. Μυλόπουλο «αδειάζοντας» έτσι τον πολιτικό του προιστάμενο υπουργό Παιδείας.
Ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έλαβε υπόψη τις εξηγήσεις των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ για τα ζητήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και βεβαίως δεν παρεμβαίνει στην εξέλιξη των εισαγγελικών ερευνών.
«Στο πλαίσιο της αυτοτελούς λειτουργίας ενός ΑΕΙ, η Σύγκλητος και το Πρυτανικό Συμβούλιο είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητα εκτέλεσης των δαπανών. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στηρίζονται σε αποφάσεις αυτών των οργάνων. Επομένως, κατά τεκμήριο, θεωρούμε ότι θα δοθούν οι δέουσες απαντήσεις στους εισαγγελικούς λειτουργούς. Πέραν των παραπάνω, πιστεύω ότι δεν πρέπει να εμπλέκονται είτε τα πανεπιστήμια είτε το έργο της Δικαιοσύνης σε επικοινωνιακούς σχεδιασμούς», υποστήριξε ο κ. Παπαθεοδώρου.
Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση για το θέμα Μυλόπουλου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος είχε καλέσει τον πρύτανη ΑΠΘ στο γραφείο του για εξηγήσεις και είχε ζητήσει να ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση «και του τελευταίου ευρώ στο ΑΠΘ, όπως και σε κάθε Ιδρυμα».
Η στάση του κ. Παπαθεοδώρου προκάλεσε αναταράξεις στο ηγετικό επιτελείο του υπουργείου. Σαφείς αποστάσεις από το θέμα πήραν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας ενώ κάποιοι έκαναν λόγο για «θεσμικό ατόπημα» του κ. Παπαθεοδώρου που οφείλει να θυμάται, όπως έλεγαν, ότι είναι μέλος της κυβέρνησης και όχι συνδικαλιστής των ΑΕΙ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.