ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

δικαιοσύνη

Ο νεος χαρτης με τα Ειρηνοδικεια στη Πελοποννησο

Τρία ειρηνοδικεία στη Μεσσηνία - Σε Καλαμάτα- Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία - 11 στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου
«Καλλικράτης» στα ειρηνοδικεία της χώρας, σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με αυτό 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας συγχωνεύονται. Βασικό κριτήριο για τη συγχώνευση των «άγονων» ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων. Από τη συγχώνευση- για την οποία βέβαια έχουν υπάρξει μεγάλες αντιδράσεις- θα προκύψουν σημαντικότατα οικονομικά οφέλη, όπως εκτιμά το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς υπολογίζεται, ότι η εξοικονόμηση δημόσιας δαπάνης σε ετήσια βάση θα ξεπεράσει συνολικά το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς κατά την τελευταία δεκαετία αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν, καθώς εκδίδουν ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο, επιβαρύνοντας όμως έτσι το ελληνικό Δημόσιο με δυσανάλογες για τη χρησιμότητά τους δαπάνες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία υπάρχουν Ειρηνοδικεία τα οποία το 2010 εξέδωσαν από καμία έως εννέα αποφάσεις.
Για την περιφέρεια Πελοποννήσου οι συγχωνεύσεις είναι:
Περιφέρεια Εφετείου Ναυπλίου: Το Ειρηνοδικείο Επιδαύρου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Ναυπλίου, το Ειρηνοδικείο Πρασιών στο Ειρηνοδικείο 'Αστρους με έδρα την Παραλία 'Αστρους, τα Ειρηνοδικεία Στυμφαλίας και Φενεού στο Ειρηνοδικείο Νεμέας, τα Ειρηνοδικεία Δερβενίου και Ξυλοκάστρου στο Ειρηνοδικείο Σικυώνος με έδρα το Κιάτο, τα Ειρηνοδικεία Ορχομενού και Τάνιας-Δολιανών στο Ειρηνοδικείο Τριπόλεως, το Ειρηνοδικείο Καρύταινας στο Ειρηνοδικείο Μεγαλοπόλεως, τα Ειρηνοδικεία Τευθίδος, Τροπαίων και Νυμφασίας στο Ειρηνοδικείο Ψωφίδος με έδρα τη Δημητσάνα και τα Ειρηνοδικεία Κροκέων και Καστορείου στο Ειρηνοδικείο Σπάρτης.
Περιφέρεια Εφετείου Καλαμάτας: Τα Ειρηνοδικεία Οιχαλίας και Παμίσου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, τα Ειρηνοδικεία Δωρίου και Φιγαλείας στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας και τα Ειρηνοδικεία Εράνης και Φλεσσιάδος στο Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους με έδρα τους Γαργαλιάνους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.