ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Σοβαρες αποφασεις στην Επιτροπη Ποιοτητας Ζωης


Συνεδρίασε, σήμερα 17-10-2012 η Ε.Π.Ζ. , και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα: 
1. Αποφασίσθηκε η ανάκληση της υπ’ αριθ. 393/2009 απόφασης του Δ.Σ. Καλαμάτας, η οποία προέβλεπε παραχώρηση 7510.58τμ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, για χρήση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, στο Ο.Τ. 1259 με ταυτόχρονη τροποποίηση του σχ. πόλης ως προς την αλλαγή χρήσης. Επίσης το Δ.Σ. Καλαμάτας με την  16/2011 απόφασή του, τροποποιώντας την προηγούμενη, αποφάσισε την δωρεάν παραχώρηση υπό τον όρο ότι το παραπάνω Κ.Υ. θα έχει κατασκευασθεί εντός  πενταετίας.
Επειδή στην αρχική έκταση των  7510.58τμ, υπάρχουν τμήματα, για τα οποία δεν έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις του Δήμου για αποζημίωση, αναζητήθηκε και βρέθηκε νέο οικόπεδο στο νότιο τμήμα του Ανατολικού Κέντρου, δυτικά της Σπουδαστικής Εστίας του ΤΕΙ Καλαμάτας, επιφανείας 4000τμ, το οποίο παραχωρείται για 99 χρόνια στο Γεν. Νοσοκομείο Καλαμάτας, για την κατασκευή Κ.Υ., υπό τον όρο της πραγματοποίησης του παραπάνω σκοπού εντός πενταετίας, με την ταυτόχρονη χωροθέτησή του.
2. Καταργείται η θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Πολυχάρους και παραχωρούνται 4 θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ, επί των  οδών Ιωνίας, Κουτίφαρη, Π. Καίσαρη, και επί της Ανώνυμης Οδού (έμπροσθεν Γηροκομείου).
3. Μονοδρομείται η οδός Αριστείδου, από την Ψαρών μέχρι Νέδοντος με κατεύθυνση προς ποτάμι, λόγω των υφιστάμενων δυσχερειών στάθμευσης και κυκλοφορίας. Η μονοδρόμηση αυτή συμπαρασύρει και τη μονοδρόμηση της οδού Δαμοφώντος, όπως και καθορισμό προτεραιοτήτων στις διασταυρώσεις. Για την εφαρμογή των ανωτέρω, απαιτείται κατάλληλη οριζόντια και κάθετη σήμανση.
 

4. Κατόπιν αιτήματος των επαγγελματιών της οδού Ψάλτη, πεζοδρομείται η παραπάνω οδός μήκους 90μ.
5. Μεταξύ των οδών Β. Όλγας και Β. Γεωργίου, επί της οδού Ακρίτα τοποθετούνται στο κέντρο του δρόμου, ελαστικά κολωνάκια  για τη βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Ομοίως, στο τμήμα της οδού Φαρών, μεταξύ των οδών Ρουμελιώτου- Γεωργούλη και Β. Γεωργίου.
Τέλος και επί της οδού Νέδοντος, μεταξύ των οδών Γιατράκου και Κροντήρη, τοποθετούνται κολωνάκια για τον ίδιο λόγο.
6. Εγκρίνεται η είσοδος-έξοδος οχημάτων σε βιομηχανία παραγωγής ασβέστου και έτοιμου σκυροδέματος, στη θέση Βάλτος  Σπερχογείας, ιδιοκτησίας «ΠΥΡΗΝΑΣ Α.Ε.».
7. Προκείμενου να υιοθετηθεί οικίσκος αναμονής οδηγών ΤΑΧΙ, ομοιόμορφος για όλη την πόλη, εγκρίθηκε από την επιτροπή σχετική μελέτη με ελάχιστες εργονομικές διαστάσεις για 2 άτομα.
8. Αποφασίσθηκε η μετατόπιση του περιπτέρου που βρίσκεται στο νότιο πεζοδρόμιο της 23ης Μαρτίου, σε νέα θέση επί της οδού Νέδοντος, 18,5μ νοτιότερα.  Η μετατόπιση γίνεται, λόγω της τοποθέτησης αγάλματος της Ελευθερίας, πλησίον της αρχικής θέσης του περιπτέρου.  

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.