ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Το κομμα θα επανιδρυθει ξανα αλλα θα επιβιωσει;


Μυστική εισήγηση για αλλαγή της ΝΔ.
Μυστική εισήγηση βρίσκεται στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά με αντικείμενο την επανίδρυση της ΝΔ, σύμφωνα με τον Βηματοδότη. Ο συγγραφέας της εισήγησης, όπως αναφέρει, είναι καθηγητής με θητεία και διαδρομή στο πεδίο των πολιτικών επιστημών και προτείνει στον Πρωθυπουργό τη διάλυση του κόμματος και την ανασύστασή του με άλλο όνομα έτσι ώστ να καλύπτει ολόκληρο το φάσμα από τη Δεξιά έως τις παρυφές της Κεντροαριστεράς.
Πρόκειται ουσιαστικά για ότι έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά τις εκλογές του 1977 για να “προσαρτήσει” την ΕΔΗΚ, μόνο που τώρα εκτιμάται ότι θα χρειαστεί και επανίδρυση του κόμματος, όπως έγινε το 1955 και το 1974. Έχει προταθεί μάλιστα να υιοθετηθεί εκ νέου το όνομα “Λαϊκό Κόμμα”, που θυμίζει την προπολεμική ελληνική Δεξιά αλλά και τη σημερινή ευρωπαική Δεξιά λόγω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου ανήκει η ΝΔ.
Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες επανίδρυσης αλλά αντίθετα διαισθάνεται ότι η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ η οποία για κάποιους θυμίζει συρρίκνωση της ΕΔΗΚ, επιβάλλει την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας,ενδεχομένως στις αρχές του νέου έτους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.