ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Τελος το παραεμποριο για την Πελοποννησο

Περιφερειακό συντονιστικό κέντρο θα συσταθεί για την πάταξη του παραεμπορίου στην Πελοπόννησο, όπως αποφασίστηκε σήμερα Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το σκοπό αυτό. «Η πάταξη του παραεμπορίου, έστω και στο μισό ποσοστό, θα μπορούσε να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συγκαλέσει σύσκεψη για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του τόσο ευαίσθητου αυτού ζητήματος.
 Ειδικότερα, στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός, ο Επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου κ. Δημήτριος Μπουλούκος, ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου και εκπρόσωπος του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Νικόλαος Κολεντάκης, ο Δήμαρχος Τρίπολης εκ μέρους του προεδρείου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου κ. Ηλίας Γεωργόπουλος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ανδρέας Πουλάς, Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας,ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, εκπρόσωποι των Λιμενικών και τελωνειακών αρχών, των επιμελητηρίων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης έδωσε μια τάξη μεγέθους και ανέφερε ότι «το χρόνο οι απώλειες για την εθνική μας οικονομία κυμαίνονται στο ύψος των 8,5 – 9 δις ευρώ, ενώ για το διετές πρόγραμμα του μνημονίου προβλέπονται χρήματα ύψους 13,5 δις ευρώ».
Ο κ. Τατούλης πρόταξε τη διαφορετική, και πρωτοπόρα όπως χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων, προσέγγιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με την οποία «στα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά θέματα του τόπου μας έχουμε την ικανότητα να συστρατευόμαστε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα». Για το σκοπό αυτό ο Περιφερειάρχης έχει ήδη δώσει εντολή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχου, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επιπρόσθετα, ο κ. Τατούλης έθεσε για άλλη μια φορά το ζήτημα «όχι να μας δώσουν χρήματα, αλλά την αρμοδιότητα να λαμβάνουμε τις σχετικές αποφάσεις για τα προβλήματα του τόπου μας που τα γνωρίζουμε τόσο καλά». Αναφορικά με τη δραστηριότητα που αναπτύσσει εσχάτως ο Υπουργός Ανάπτυξης για την πάταξη του παραεμπορίου, ο Περιφερειάρχης ζήτησε άμεσα αποτελέσματα γιατί ο χώρος του νόμιμου εμπορίου πλήττεται επικίνδυνα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.