ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ


Νομοθετική ρύθμιση –μάλιστα εντός των επόμενων ημερών- αναμένεται να ρυθμίσει θέματα μεταγραφών φοιτητών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, καθώς το υπουργείο φαίνεται ότι αναθεωρεί τη επίμονη και αρνητική μέχρι σήμερα στάση του επί του θέματος.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, η οποία πιθανώς να ισχύσει ακόμα και από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, που θα αφορά αρκετές κατηγορίες φοιτητών. Φαίνεται ότι φοιτητές από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς και αδέλφια που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις και φοιτητές που αντιμετωπίζουν τα ίδια ή στην οικογένειά τους σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Με την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, επομένως, αναμένεται να επωφεληθούν κυρίως τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες τουλάχιστον ένα παιδί ήδη φοιτά σε ίδρυμα εκτός του τόπου κατοικίας της οικογένειας, και οι οποίες αδυνατούν να υποστηρίξουν τη φοίτηση και δεύτερου παιδιού.
Πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία αλλαγή στις μεταγραφές με το 10%, από το εκπαιδευτικό έτος της τριτοβάθμιας σχολής φοίτησης, στην ίδια σχολή άλλης πόλης που βρίσκεται πιο κοντά ή και στον τόπο κατοικίας της οικογενείας, αλλά θα εξακολουθήσει να ισχύει -όπως και μέχρι σήμερα- η εγγραφή στο πρώτο έτος (παρά το ότι μπορεί ο  μεταγραφόμενος να έχει τελειώσει π.χ. και το δεύτερο ακόμα έτος). 

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.