ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Συνεδριο για διασφαλιση ποιοτητας στην εκπαιδευση

Το μέλος των Οικολόγων Πρασίνων αναπληρωματικό μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Μεσσηνίας Δήμητρα ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ως εκπρόσωπος της ΜΟΔΙΠ του ΑΤ.Ε.Ι. Καλαμάτας παραβρέθηκε στο συνέδριο με θέμα: «Διασφάλιση και Διοίκηση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση: Διοίκηση και καλές πρακτικές» που διοργάνωσε η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πολύπλοκων ζητημάτων αναφορικά με τη διασφάλιση, τη διοίκηση και την αξιολόγηση της ποιότητας, που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλα τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας. Στο Συνέδριο συμμετείχαν μέλη των ΜΟΔΙΠ σχεδόν όλων των Πανεπιστημίων και των ΑΤΕΙ της χώρας, καθώς και ενδιαφερόμενα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, με έμφαση στα στελέχη που εμπλέκονται σε όλα τα στάδια των διαδικασιών διασφάλισης και αξιολόγησης ποιότητας.
Η ΜΟΔΙΠ αποτελεί ένα συμβουλευτικό όργανο για τη διοίκηση των Ανωτάτων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων , το οποίο, μέσα από το συντονισμό των διαδικασιών εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των ακαδημαϊκών μονάδων του Ιδρύματος, συγκεντρώνει πολύτιμες πληροφορίες για τα δυνατά και αδύνατα σημεία του Πανεπιστημίου, για τις ελλείψεις και τις αναγκαιότητες και εισηγείται βελτιώσεις και αλλαγές με γνώμονα τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου ποιότητας υπηρεσιών στους φοιτητές του, το ανθρώπινο δυναμικό του, καθώς και στην ευρύτερη κοινωνία.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.