ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Χειροτονια με Πελοποννησιακο ενδιαφερον


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου , πολλών ιεραρχών από την Πελοπόννησο και σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, εκατοντάδες πιστοί από την Τρίπολη, που γέμισαν ασφυκτικά τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, φώναξαν το «ΑΞΙΟΣ».  Αξιος στον συμπατριώτη τους νέο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητο, μέχρι προχθές Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας.
«Να φοβάσαι τον Θεό και να ντρέπεσαι τον λαό» ήταν η συμβουλή του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, πνευματικός πατέρας του νέου Μητροπολίτη Ιερισσού.
Να τιμήσεις την Εκκλησία αλλά και την Τρίπολη, προέτρεψε το νέο Μητροπολίτη Ιερισσού ο Μητροπολίτης Μαντινείας και τον συμβούλευσε: «Να δείξεις αγάπη, αυτοθυσία και δημιουργία στον ευσεβή και πιστό λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού». Ο κ.Αλέξανδρος εξήρε τους ανθυποψηφίους του νεοκλεγέντος Μητροπολίτη, τον Πρωτοσύγκελο και τον Ιεροκήρυκα της Ι.Μ.Ιερισσού, οι οποίοι παρέστησαν στην χειροτονία του κ.Θεοκλήτου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.