ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Σε διεθνη εκθεση η Πελοποννησος με εξωστρεφεια

Ο πρωτογενής τομέας σημαντικός άξονας ανάπτυξης της οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και την προβολής των αγροτικών προϊόντων που παράγονται και στις πέντε περιφερειακές ενότητες η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πάρει μέρος στην έκθεση αγροτικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τη Κυριακή 21 ως και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου. Μιλώντας για την συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση- που χαρακτηρίζεται ως μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις που γίνονται με αγροτικά προϊόντα, αφού εκτός από τη γνωριμία των επισκεπτών με τα προϊόντα της κάθε περιοχής γίνονται και συζητήσεις και κλείνονται συμφωνίες εξαγωγών - μία έκθεση στην οποία η περιφέρεια συμμετέχει για πρώτη φορά- η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της ότι "η περιφέρεια με λίγα χρήματα προσπαθεί να κάνει σημαντικά πράγματα και σε αυτό μας βοηθούν πάρα πολύ οι παραγωγικές τάξεις.
Θέλω να επισημάνω ότι όλα τα τρόφιμα και τα ποτά που θα χρησιμοποιηθούν στο Παρίσι για να γίνει μία μέρα ένα μεγάλο - παραδοσιακό γεύμα σε όλους τους εκθέτες είναι προϊόντα που μας έχουν παραδοθεί από τις παραγωγικές τάξεις της Περιφέρειας". Σημείωσε ακόμα η κα. Νικολάκου την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας και των επιμελητηρίων "κάτι που εμείς θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό γιατί πιστεύουμε στη συσπείρωση των υγιών δυνάμεων αυτού του τόπου για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και είναι η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της". Να τονίσουμε πως πολλές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετέχουν στην έκθεση με δικά τους αυτοτελή περίπτερα αλλά φέτος λόγω της κρίσης η Περιφέρεια θα βοηθήσει όσους δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο και θα φιλοξενήσει στο περίπτερό της τις επιχειρήσεις αυτές κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό και που ικανοποιεί και τα επιμελητήρια που έχουν εκφράσει με έγγραφά τους την ευαρέσκειά τους για αυτήν την στήριξη από πλευράς Περιφέρειας.
Διευκρίνισε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι σημαντικός άξονας ανάπτυξης και ανάταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τόνισε πως "βαδίζουμε σταθερά πάνω στην ανάπτυξή του θέλοντας να δημιουργήσουμε μία δυνατή τοπική οικονομία. Αυτό κάνουμε και με τη συμμετοχή μας σε αυτήν την έκθεση". Ενημέρωσε ακόμα η κα. Νικολάκου για την συμμετοχή επίσης της Περιφέρειας του χρόνου στην έκθεση Ανούγκα στη Γερμανία, όπου σε αυτήν η Περιφέρεια θα είναι η τιμώμενη περιοχή από τις περιοχές που θα συμμετάσχουν.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.