ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Προβλημα τα διατηρητεα της Καλαματας για τον Δημο

Κίνδυν0ς -θάνατος είναι τα ερειπωμένα κτίρια στην πόλη της Καλαμάτας και ο Δήμος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προςτα αρμόδιαΥπουργεία που έχουν την διαχειριση-ιδιοκτησία και τα έχουν αφήσει εγκατελλειμένα στην τυχη τους και ουσιαστικά θέτει όλους προ των ευθυνών τους. Ο Δήμος Καλαμάτας με επιστολή του προς το Υπουργείο Πολιτισμού ζητεί την κατεδάφιση των δύο τειχίων του πρώην Οικονομικού Γυμνασίου, γιατί υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους και τους ιδιοκτήτες σπιτιών από την κατάρρευσή τους.
  Διατηρητέο κτήριο ΑΛΕΙΦΕΡΗ Επικίνδυνο για τους διερχόμενους
 Ακόμη πιο σοβαρή είναι η κατασταση στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Εδω η πόλη της Καλαματας ζητάει να ερθει στην κυριοτητα της το κτίροο Αλειφέρη έτσι ωστε να προβεί σεεπισκευή και αξιοποίηση. Από το Δήμο Καλαμάτας στάλθηκε φάκελος στο Υπουργείο Οικονομικών, για το διώροφο διατηρητέο κτήριο Αλειφέρη. Σημειώνεται ότι ο Δήμος έχει επανειλημμένα ζητήσει την παραχώρησή του, χωρίς όμως ιδιαίτερη ανταπόκριση, από τους αρμόδιους Υπουργούς. Το κτήριο είναι ετοιμόρροπο και επικίνδυνο για τους διερχόμενους, γεγονός που αποδείχθηκε πρόσφατα από την αποκόλληση τμημάτων του κτηρίου, ύστερα από την έντονη κακοκαιρία. Ο Δήμος προέβη σε εργασίες αποξήλωσης των επικίνδυνων τμημάτων του κτηρίου και, λόγω ότι η κατάσταση του κτηρίου πλέον είναι οριακή, το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του για την ασφάλεια των πολιτών.
  ΠΛΑΤΕΙΑ Υπαπαντής του Χριστού εντολή για οριστική μελέτη
O Δήμαρχος Καλαμάτας έδωσε εντολή στον μελετητή για τη σύνταξη της οριστικής μελέτης για την Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας στην Πλατεία Υπαπαντής. Ελπίζεται ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί σύντομα και το έργο θα υποβληθεί προς ένταξη στο μέτρο «Αστικές Αναπλάσεις».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.