ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Σπαταλη χρηματων για το προγραμμα Αριαδνη λενε τα κΕΠ

Την αντίθεση τους με το σχέδιο ΑΡΙΑΔΝΗ εκφράζουν οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ. Μια διαδικασία που δόθηκε από τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση στους συμβολαιογράφους και που όπως σημειώνουν έχει κόστος, διαιωνίζει τη γραφειοκρατία και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Κ.Ε.Π, γεννούνται τα παρακάτω ερωτήματα : -Ποιος ο ανάδοχος μιας επιπλέον "web εφαρμογής" ποιο το κόστος και ποιος το έχει αναλάβει. Το Υπουργείο ή οι συμβολαιογράφοι; - για ποιον λόγο δεν χρησιμοποιείται η ήδη έτοιμη εφαρμογή της ΙΔΗΚΑ με τον ΑΜΚΑ για το σκοπό αυτό;
Καταγγέλλουμε ότι τα περισσότερα ταμεία στις συναλλαγές τους με τους ασφαλισμένους δεν έχουν "συνδέσει" τον ΑΜΚΑ τους με το μητρώο τους. «Με σεβασμό στον κλάδο των Συμβολαιογραφών όπου σε περίοδο κρίσης αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους διατήρησης ή αύξησης των εσόδων τους θεωρούμε όμως ότι η διαδικασία αυτή εμπίπτει ξεκάθαρα στις αρμοδιότητες των Ληξιαρχείων και γενικότερα των ΟΤΑ α Βαθμού όπου μέσω της εφαρμογής του ΑΜΚΑ θα μπορούσαν να επιφέρει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς επιπλέον κόστος για τους συμπολίτες μας και κυρίως χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία» δηλώνει στον ΑΙΡΕΤΟ www.airetos.gr , ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ Κωνσταντίνος Βώνος. « Οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ στην παρούσα φάση έχουν αποδείξει ότι μπορούν και έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία να αναλάβουν το αντικείμενο επικουρικά με τα ληξιαρχεία , ώστε να διεκπεραιώνουν τον μεγαλύτερο όγκο των υποθέσεων».
 Στην ανακοίνωση των εργαζομένων στα ΚΕΠ αναφέρεται ακόμη ότι: « Αν δεν συνεχισθεί από την πολιτεία όπως γίνεται μέχρι σήμερα η απαξίωση και η εγκατάλειψη του θεσμού στην τύχη του αλλά αντίθετα υπάρξει ενίσχυση με έμπειρο προσωπικό και σωστή οργάνωση στα θέματα διοίκησης τότε άμεσα στο μέλλον μπορούμε αναλάβουμε το αντικείμενο αποκλειστικά ώστε να μη επιβαρύνεται με επιπλέον χαράτσια ο ήδη εξαντλημένος οικονομικά πολίτης . Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να σταματήσει την ανεύθυνη πολιτική του "πονάει το χέρι ,κόβει χέρι" . Αν τα επιτελεία της εκάστοτε κυβέρνησης δεν είναι ικανά να οργανώσουν τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες, τότε λυπούμαστε την ευθύνη για αυτή τους την ανικανότητα πρέπει να την αναλάβουν και αν αρνούνται να το κάνουν , τότε τους την χρεώνει ερήμην τους ο λαός .

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.