ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Την πρωτοβουλία και την πρωτοπορία της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου εξήρε ο Πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ
Την πρωτοβουλία και την πρωτοπορία της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου να δημιουργήσει Περιφερειακό Ταμείο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας εξήρε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ κ. Γεώργιος Γεροντούκος κατά τη διάρκεια διαβούλευσης του, με τα επιμελητήρια και τους εμπορικούς συλλόγους,  στην έδρα της Περιφέρειας τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τοποθέτησε στο επίκεντρο της πολιτικής την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο τόσο δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον τη δεδομένη χρονική στιγμή και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταύτιση των ανακοινώσεων του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη για τη σύμπλευσή του με τις προβλέψεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. «Οι τέσσερις άξονες που έθεσε σήμερα ο κ. Υπουργός έχουν σαφή αναφορά στις δικές μας πρωτοβουλίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης. Ως ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτήρισε τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο Περιφερειάρχης, «όχι μόνο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας η οποία πλήττεται βάναυσα αυτή τη στιγμή, αλλά και για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς στην πλειοψηφία τους πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις».
Οι τέσσερις βασικοί άξονες του Ταμείου αυτού, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, εστιάζονται στην παροχή κεφαλαίων κίνησης, στην παροχή εγγυήσεων, στην επιδότηση επιτοκίων και στην επιδότηση επενδυτικών σχεδίων.
Εκτός αυτού, όπως πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, έχει γίνει ήδη πρόβλεψη ενίσχυσης του αρχικού κεφαλαίου των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, αλλά και κατά την κατάρτιση της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014-2020. «Η αρχικά μοναχική μας πορεία για το περιφερειακό ταμείο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί πλέον το πρότυπο που μιμούνται οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.
Ο κ. Γεροντούκος, από την πλευρά του δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο όσον αφορά τη δημιουργία του ταμείου και έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου την τεχνική βοήθεια εκ μέρους του ΕΤΕΑΝ, εκφράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήριά του για την πρωτοπορία της σε αυτή την ιδέα.
Οι παραγωγικοί φορείς οι οποίοι συμμετείχαν στη διαβούλευση εξέφρασαν, αφενός, το έντονο ενδιαφέρον τους για τη λειτουργία του ταμείου και, αφετέρου, την απόλυτη στήριξή τους προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δηλώνοντας ότι θα συμμετάσχουν και στην οργάνωση και στην ανάπτυξη του πρωτοποριακού χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου.
Ο κ. Τατούλης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιμελητηρίων και των εμπορικών και ξενοδοχειακών ενώσεων τόνισε ότι η εμπλοκή της Περιφέρειας έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση του ταμείου και της επιχειρηματικότητας «και όχι της πολιτικής εμπλοκής της στο ταμείο».Πέραν τούτων ο Περιφερειάρχης έθεσε ως κρισιμότερη παράμετρο για τη βιωσιμότητα του ταμείου τη δυνατότητα αναμόχλευσης των πόρων του, με συνέπεια να αποτελέσει μια δομή, η οποία δεν θα εξαρτάται από το face loss της χώρας και την όποια δυσμενή τύχη της.
Όσον αφορά το νέο αναπτυξιακό νόμο, τέλος, ο Περιφερειάρχης δήλωσε τη διεκδίκηση της θέσπισης οριζόντιων αρχών για το σύνολο της επικράτειας, «με ταυτόχρονη δυνατότητα εξειδίκευσης της κάθε Περιφέρειας πάνω στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.