ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

Την σφοδρή αντίθεση τους για την προοπτική μείωσης του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολύμπιας Οδού και τον τερματισμό της μέχρι την Πάτρα, εξέφρασαν με ενότητα και αποφασιστικότητα οι εκπρόσωποι της Ηλείας σε συναντήσεις που είχαν χθες στην Αθήνα, με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη και τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Στις συναντήσεις αυτές εκφράστηκε η αταλάντευτη θέση να κατασκευαστεί το έργο μέχρι την Τσακώνα. Ωστόσο η πλειοψηφία των Αθηναϊκών ΜΜΕ σε αναφορές για το δάνειο των 650 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ. κάνουν λόγο για περικοπή στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο της Ολυμπίας Οδού και δρόμο έως την Πάτρα.
Οι βουλευτές Ανδρέας Μαρίνος, Έφη Σαλτάρη, Γιάννης Κουτσούκος, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Καφύρας, οι δήμαρχοι Μάκης Παρασκευόπουλος, Γιάννης Λυμπέρης, Θύμιος Κοτζιάς, Δημήτρης Αρβανίτης και οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος και του ΤΕΕ Βασίλης Κανελλόπουλος παρουσίασαν τις θέσεις της Ηλείας και εκφράστηκε η έντονη αντίθεση σε οποιαδήποτε σκέψη για «κούρεμα» της Ολυμπίας οδού. Κατέστη δε σαφές ότι όλοι οι φορείς του νομού, καθώς και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, αντιτίθενται κατηγορηματικά σε ενδεχόμενο σχεδιασμό για τερματισμό του αυτοκινητόδρομου στην Πάτρα. Από τους πολιτικούς ηγέτες που μετέχουν στην κυβέρνηση και από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ζητήθηκε να συμβάλουν στην επανεκκίνηση των εργασιών στο μεγάλο οδικό άξονα, προκειμένου να ολοκληρωθεί στο ακέραιο και χωρίς εκπτώσεις στο φυσικό και τεχνικό του αντικείμενο, εντός μάλιστα των καθορισθέντων χρονοδιαγραμμάτων. Ενημέρωσαν επίσης, ότι αναμένουν και αποδέχονται μία και μόνο απόφαση: Την επανεκκίνηση των εργασιών της Ολυμπίας οδού καθώς και να κατασκευαστεί κλάδος της προς την Αρχαία Ολυμπία από την όποια και έχει λάβει το όνομα του ο υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομος. Οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και οι εκπρόσωποι των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ , στο σύνολο τους συμπαρατάχτηκαν με τα αιτήματα των Ηλείων, αποδέχτηκαν τις προτάσεις τους και δήλωσαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα συμφωνήσουν σε καμιά αλλαγή αν έλθει στην Βουλή για τροποποίηση η σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας οδού (Ν. 3621/ΦΕΚ 279.Α/ 20.12.2007 «Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης, Κατασκευής, Χρηματοδότηση, Λειτουργίας, Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, και ρύθμιση συναφών θεμάτων»). Δεσμεύτηκαν δε, να προωθήσουν αυτήν την θέση , δηλαδή να περατωθεί το έργο της Ολυμπίας Οδού χωρίς μειώσεις στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του μέχρι την Τσακώνα με κάθε τρόπο.
 Οι εκπρόσωποι της Ηλείας και ο Περιφερειάρχης, μετά το τέλος των συναντήσεων, αποτίμησαν ως θετικά τα αποτελέσματα και τόνισαν, ότι οι αρχηγοί των κομμάτων της συμπολίτευσης και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τους οποίους συναντήθηκαν, διαφωνούν στην αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης εάν αυτή επιφέρει την μείωση του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού. Υπογράμμισαν επίσης, την ανάγκη επαγρύπνησης και ενότητας για την συνέχιση της κατασκευής της Ολυμπίας οδού σε όλο της το μήκος , και συνέχισης της διεκδίκησης. Πρέπει δε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Το αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό τέθηκε στις 24.10.2012.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.