ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΠΟΣΟ ΩΣ 10.000 ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ


Την τόνωση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας βάζει στο επίκεντρο το υπουργείο Εργασίας με τα νέα προγράμματα που απευθύνονται σε περίπου 14.000 νέους ανέργους έως 35 ετών.
Ειδικότερα, το υπουργείο φιλοδοξεί να ενισχύσει νέες επιχειρήσεις που ιδρύονται από νέους επιχειρηματίες (πρώην ανέργους) δίνοντας έμφαση στην καινοτομία, αλλά και να συμβουλεύσει, μέσω mentoring, τους νέους επιχειρηματίες προκειμένου να αποκτήσουν γερές και στέρεες βάσεις στην αγορά.
Πιο αναλυτικά, η συμβουλευτική υποστήριξη αφορά τους νέους ηλικιακά άνεργους, οι οποίοι τυγχάνουν χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ίδρυση επιχειρήσεων και στους οποίους η συμβουλευτική εστιάζεται αφενός στο στάδιο σύστασης της νέας επιχείρησης και αφετέρου στη λειτουργία της.
  • Επιχορήγηση και συμβουλευτική για 7.000 νέους που ιδρύουν τη δική τους επιχείρηση
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, η Δράση διαρθρώνεται σε δύο επιμέρους ενέργειες: Η Ενέργεια Ι αφορά την προώθηση 7.000 νέων ανέργων ηλικίας έως 35 ετών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
Η εν λόγω ενέργεια αποσκοπεί στη διευκόλυνση -μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων- της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από νέους ηλικιακά επιχειρηματίες (Επιχειρηματικότητα Νέων), σε όλους σχεδόν τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας με προτεραιότητα σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.
Στόχος της πρώτης ενέργειας είναι η προώθηση της νοοτροπίας της δημιουργικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας στους νέους και γενικά στην κοινωνία, μέσω της ανάπτυξης νέων μεθοδολογιών και της δημιουργίας περιβάλλοντος που συμβάλλει στην ανταλλαγή ιδεών, στη δημιουργικότητα, στη συνεργασία, στη φαντασία, στην ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, στην επιχειρηματική ηγεσία συνδεδεμένη άμεσα με την τοπική κοινωνία.
Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά ιδρύοντας μια μικρή επιχείρηση, θα επιχορηγηθούν με ποσό έως 10.000 ευρώ για την έναρξη της επιχείρησης.
Η δεύτερη ενέργεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρώτη και περιλαμβάνει τη συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) των νέων, οι οποίοι έχουν συστήσει επιχείρηση μέσω της χρηματοδοτικής ενίσχυσης που προβλέπεται στην Ενέργεια Ι.
Από τη συγκεκριμένη δράση αναμένεται να λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη περίπου 7.000 νέες επιχειρήσεις, ενώ το κόστος της συμβουλευτικής θα ανέλθει για κάθε άνεργο που θα δημιουργήσει επιχείρηση στα 4.000 ευρώ.
Η συμβουλευτική υποστήριξη μπορεί να περιλαμβάνει: συμμετοχή σε θεματικά εργαστήρια (ομαδική επιχειρηματική συμβουλευτική), σε υπηρεσίες καθοδήγησης, ενδυνάμωσης και επιχειρηματικής υποστήριξης, σε επιχειρηματικές αποστολές, αλλά και σε εκθέσεις-δράσεις αριστείας.
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα συμβουλευτικής είναι η συμμετοχή των επιλεγέντων σε θεματικά workshops. Η ενέργεια αυτή "μεταφράζεται" ως ομαδική συμβουλευτική και συνίσταται στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε νέους επιχειρηματίες στο πλαίσιο ομαδικών συναντήσεων με στόχο την πληρέστερη αντιμετώπιση των δυσκολιών που ανακύπτουν στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.