ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ;


"ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

<< Όταν η δημοτική αρχή δεν σέβεται τους δημότες της…

 Κατά την διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου και ερωτήσεων της δημοτικής αρχής από την αντιπολίτευση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η παράταξή μας έθεσε συγκεκριμένες ερωτήσεις στον «αυτοκράτορα» κ. Νίκα και τους «συνδιοικούντες».  Επιπλέον καταθέσαμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας.  Προς γνώση των δημοτών μας απλά παραθέτουμε τις ερωτήσεις μας και τις απαντήσεις που λάβαμε, και φυσικά έλαβαν οι δημότες της Καλαμάτας, από τους διοικούντες (και από μερίδα της αντιπολίτευσης):


  • Ρωτήσαμε για την έλλειψη φωτισμού στην οδό Βασ. Γεωργίου. Ο «αρμόδιος» δημοτικός σύμβουλος του κ. Νίκα, απάντησε ότι «δεν φταίμε εμείς, τι να κάνουμε αφού υπάρχουν βανδαλισμοί!». Δηλαδή αγαπητοί φωστήρες, η λογική σας είναι η «μη συντήρηση-αποκατάσταση»; Ή μήπως οι πάσης φύσεως βανδαλισμοί είναι τωρινό φαινόμενο; Ε, τότε αφού έγιναν βανδαλισμοί, ας αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν!

  • Ρωτήσαμε για τη καθυστέρηση -1 χρόνου!!!- της αποκατάστασης του στεγάστρου στο προαύλιο χώρο του 24ου Δημοτικού σχολείου ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να προφυλάσσονται με ασφάλεια.  Ο «αρμόδιος» σύμβουλος, ανεπίσημα, παραδέχτηκε τη καθυστέρηση αλλά μέχρι εκεί… Αν η δημοτική αρχή χρειάζεται 1 χρόνο και πλέον για την επισκευή ενός, απλού και απόλυτα αναγκαίου, στεγάστρου, τα λόγια περισσεύουν…

  • Ρωτήσαμε για το ίδιο δημοτικό σχολείο, μεταφέροντας τις ανησυχίες των γονέων, αν προτίθεται να τοποθετήσει κιγκλιδώματα στον εξωτερικό χώρο του ώστε να προστατεύονται οι μικροί μαθητές από τα διερχόμενα αυτοκίνητα κατά την έξοδό τους στο τέλος της σχολικής ημέρας.  Ο «αρμόδιος», ανεπίσημα, μας ενημέρωσε, ότι εμπλέκεται και άλλος φορέας του δήμου… Αν δεν μπορείτε κύριοι να συντονίσετε τους φορείς σας να πάτε σπίτι σας!  Εκτός αν περιμένετε να γίνει το ‘κακό’ πρώτα και μετά να τρέξετε.

  • Ρωτήσαμε για το αν σκοπεύει η δημοτική αρχή να μεριμνήσει για το πρόβλημα πάρκινγκ που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι περί των οδών Σιδ. Σταθμού και Κροντήρη, ειδικά μετά την πεζοδρόμηση του τμήματος μπροστά από τον ΟΤΕ και της πρόσφατης απόφασης για πεζοδρόμηση της οδ. Ψάλτη.  Προτείναμε μάλιστα να εξεταστεί το ενδεχόμενο έκδοσης μια κάρτας ώστε να μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής να χρησιμοποιούν το πάρκινγκ του Νέδοντα χωρίς να πληρώνουν.  Απάντηση καμία…  


  • Καταθέσαμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση των φόρων καπνού και τσιγάρων, ιδιαίτερα των λεγόμενων «φθηνών», σχέδια που, σαφέστατα, θα πλήξουν τη τοπική καπνοβιομηχανία «Καρέλια».  Ο θερμός υποστηρικτής της τρι-κομματικής κυβέρνησης, όπως κατ’ επανάληψη, έχει δηλώσει κ. Νίκας εξεμάνει!!! «Δεν θα δημιουργήσω θέμα από το πουθενά,  αυτά δεν γίνονται ούτε σε φοιτητικές συνεδριάσεις» και άλλα φαιδρά ήταν η απάντησή του, αρνούμενος να στηρίξει το ψήφισμά μας.  Δηλαδή, ο κ. Νίκας δεν γνωρίζει τα σχέδια της κυβέρνησης;  Αυτά τα σχέδια δεν θα πλήξουν τη μεγαλύτερη τοπική βιομηχανία μας; Από που προκύπτει το «ότι δεν υπάρχει θέμα»; Μήπως, κατά την αλάνθαστη κρίση του πρέπει να περιμένουμε να δημιουργηθεί θέμα για να αντιδράσουμε; Παρεμπιπτόντως, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μπρεδήμας μετά τη «τοποθέτηση» του «άρχοντα» αποφάσισε να απόσχει η παράταξή του από τη ψηφοφορία του εν λόγω ψηφίσματος, αν και αρχικά το είχε υποστηρίξει!

  • Αφήσαμε για το τέλος ένα θέμα που πέρασε στα «ψιλά» των τοπικών ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, ο «άρχων» της πόλης ανακοίνωσε ότι δεν προβλέπει να λειτουργήσει το μέγαρο χορού, καθώς απαιτείται 1 εκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο για τα λειτουργικά του έξοδα! Μα τώρα το ανακάλυψαν ο ίδιος και οι επιτελείς του;;; Όταν προεκλογικά είχαν κάνει το συγκεκριμένο έργο σημαία του προγράμματος τους, όταν μόλις πριν ένα χρόνο συζητούσαμε για το αν το πρόσφατο φεστιβάλ χορού θα γίνει στον συγκεκριμένο χώρο, δεν το γνώριζαν;;; Και τώρα τι μέλλει γενέσθαι;  Θα καμαρώνουμε όλοι ένα έργο να απαξιώνεται μέρα με τη μέρα;  Όταν πριν λίγο καιρό ασκήσαμε κριτική για τις υπέρογκες σπατάλες και οφέλη του συγκεκριμένου φεστιβάλ, κατηγορηθήκαμε από τους «ειδήμονες» πως δεν μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός!!!

Αγαπητοί συνδημότες μας, υποστηρίξαμε από τη αρχή και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή βαδίζει σε εντελώς λάθος δρόμο! Με «έργα» και «δράσεις» βιτρίνας και με το βλέμμα στραμμένο στο πολιτικό της αύριο! Κινείται σ’ αυτήν τη  κατεύθυνση χωρίς να νοιάζεται για τη λύση των πολλών προβλημάτων καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο δήμος μας και οι δημότες του.  Προτιμά  τα φαραωνικά έργα χωρίς ίχνος ιεράρχησης και σχεδιασμού για τη συντήρησή τους! 

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.