ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΤΡΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ

Στα πλαίσια της υφιστάμενης κοινωνικής συγκυρίας και της γενικότερης πολιτικής της λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση, έχει διαρρεύσει η φήμη συγχώνευσης και μετακίνησης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στο αντίστοιχο Τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα. Οι φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών (ΤΦΠΠ) καλούμε σε συμπόρευση το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας ευρύτερα, έχοντας δίπλα μας το Σύλλογο των Καθηγητών του Τμήματός μας και των μελών ΔΕΠ καθώς και τα υπόλοιπα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που έρχονται αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο της μετακίνησης. Οι λόγοι για τους οποίους αντιδρούμε στην κίνηση αυτή είναι οι εξής:
 1. Ακαδημαϊκοί λόγοι Υπονόμευση των ερευνητικών προγραμμάτων του ΤΦΠΠ και κατακερματισμός των ενιαίων πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Κατάργηση της έννοιας της διεπιστημονικότητας.
 2. Οικονομικοί λόγοι Η μετακίνηση του Τμήματος θα πλήξει τους φοιτητές και τις ήδη οικονομικά αποδυναμωμένες οικογένειες τους, καταργώντας ακόμα και τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους. Γενικότερα, δεν πληρείται κανένα ακαδημαϊκό είτε κοινωνικό κριτήριο και είναι προφανές ότι η όλη κίνηση αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων. Η αντίθεσή μας αυτή εκδηλώνεται με τις εξής κινητοποιήσεις:
 • Στις 30 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, στις 17:00, καλούμε σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Porto Rio», όπου θα πραγματοποιείται η Σύνοδος των Πρυτάνεων και θα τεθεί το ζήτημα αυτό. • Ενημέρωση της κοινότητας της Πάτρας με τη διανομή του κειμένου από τους φοιτητές. • Δημοσίευση του κειμένου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. • Κοινοποίηση του κειμένου στη Σύγκλητο και τα υπόλοιπα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. • Διεξαγωγή νέας συνέλευσης του Τμήματος την προσεχή εβδομάδα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.