ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αυτοδιοίκηση

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ


Μετά την απόφαση με την οποία σε εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου και της σχετικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου θέτει αυστηρούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας στους δήμους για το 2013, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έστειλε και σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη.

Στην επιστολή του στην ουσία εφιστά την προσοχή στους δημάρχους να «επιδείξουν δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία»:

«Εύχομαι και ελπίζω η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Χρονιά κατά την οποία οι Δήμοι οφείλουν, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18.11.2012 αλλά και με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, να επιδείξουν δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην ίδια επιστολή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της καθώς:

-Το ποσό των 109 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελεί εξόφληση της δόσης των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους Δήμους για το τρέχον έτος, έχει μεταβιβαστεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

- Η διαδικασία για την απόδοση του ποσού των 199 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά σε επενδυτικές δαπάνες των Δήμων, έχει ολοκληρωθεί και τα χρηματικά ποσά, στην πλειονότητά τους, θα είναι διαθέσιμα στους σχετικούς λογαριασμούς των Δήμων από σήμερα.

- Το ποσό της μηνιαίας προκαταβολής προς τους Δήμους, οικονομικού έτους 2013, υπολογίζεται πλέον στο σύνολο των πόρων που έχουν εγγραφεί στον Τακτικό Προϋπολογισμό ύψους 2.881,8 εκατ. ευρώ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι [2.355,1 εκατ. ευρώ], Ειδική Επιχορήγηση σε ΟΤΑ Α' Βαθμού [312,9 εκατ. ευρώ] και Απόδοση στους Δήμους από τη Ρύθμιση Οφειλόμενων Παρελθόντων Ετών [213,9 εκατ. ευρώ]) και καθορίζεται στα 240,153 εκατ. ευρώ για κάθε μήνα (από 188 εκατ. ευρώ το μήνα το δεύτερο εξάμηνο του έτους).

- Οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις με α) τον συμψηφισμό των οφειλών των Δήμων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Ελληνικό Δημόσιο και β) την παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2013 των Δήμων έχουν ήδη συνυπογραφεί και παρελήφθησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.