ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Ο Δήμαρχος, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να καταστεί διαθέσιμη εντός του 2013 ολόκληρη η πίστωση ύψους 2.961.535,89 ευρώ για την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών μετασκευής του παλιού Νοσοκομείου σε διοικητικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας. Το αίτημα του Δημάρχου έγινε δεκτό και, πλέον, είναι εφικτή η ολοκλήρωση των εργασιών για το νέο Δημαρχείο εντός του 2013. Ο Δήμαρχος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για τη συναντίληψη, ώστε να δημιουργηθεί το ταχύτερο ένα πολύτιμο κτήριο όπου θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τον πολίτη και να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Κρίσιμης σημασίας είναι και η εξοικονόμηση σημαντικών κονδυλίων που σήμερα δαπανώνται για ενοίκια, καθώς κρατικές υπηρεσίες οι οποίες βρίσκονται σήμερα διεσπαρμένες σε διάφορα κτήρια θα στεγασθούν στο Διοικητήριο, σε χώρους που θα ελευθερωθούν από το Δήμο Καλαμάτας.

 
 Ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής στο Δημαρχείο


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε, σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχος κ. Κυριάκος Κυριακουλέας. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Κυριακουλέα για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέφρασε τη σιγουριά του για εξαιρετική συνεργασία Δήμου και Πυροσβεστικής, με σκοπό την αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών. Επίσης, συμφωνήθηκε η καθιέρωση της εκδήλωσης για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τον προηγούμενο Νοέμβριο.


 

 Το ΔΣ της ΠΕΔ συνεδριάζει…
Στην Τρίπολη θα μεταβεί σήμερα, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013, και ώρα 19.00, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ Πελοποννήσου.
Δεκατιανό σε οικονομικώς αδύνατους μαθητές
Ο Δήμος Καλαμάτας θα αντιμετωπίσει την ανάγκη παροχής δεκατιανού σε αριθμό μαθητών Δημοτικών Σχολείων, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να παράσχουν αυτό το αναγκαίο πρόγευμα. Για το σκοπό αυτό, συνεργάζεται στενά με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ανταποκρινόμενος σε σχετικό έγγραφο αίτημα του προϊσταμένου της, ώστε να προσεγγισθούν με διακριτικότητα τα παιδιά και οι οικογένειές τους και να υλοποιηθεί αυτή η δράση χωρίς διατάραξη της σχολικής δραστηριότητας. Σχετικό θέμα πρόκειται να εισαχθεί αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη αποφάσεως.
Κατόπιν συνεννοήσεως του Δήμου Καλαμάτας με την 120 ΠΕΑ, η οποία ήδη ετοιμάζει με άριστο τρόπο τα γεύματα του δημοτικού συσσιτίου στο πιστοποιημένο παρασκευαστήριό της, η Μονάδα της Πολεμικής μας Αεροπορίας δήλωσε έτοιμη να παράσχει και το δεκατιανό για τους μικρούς μαθητές. Πρόκειται για σάντουιτς με σιμίτι, ζαμπόν ή γαλοπούλα και τυρί, το οποίο θα είναι διαθέσιμο καθημερινά, φρέσκο, στις σχολικές μονάδες όπου φοιτούν τα παιδιά που θα τύχουν υποστηρίξεως.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.