ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΦΟΥΜΑΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ακυρώνεται ο σχεδιασμός για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στην Καλαμάτα, μια δομή που θα ανακούφιζε σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του Νοσοκομείου και θα εξυπηρετούσε τους πολίτες… Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο κτήριο της παλιάς καρδιολογικής κλινικής του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Στη συνέχεια εκτιμήθηκε ότι το Κέντρο Υγείας θα έπρεπε να γίνει στην ανατολική πλευρά της Καλαμάτας, γιατί προς την αντίθετη μεριά υπάρχει ήδη το Νοσοκομείο. Πρότεινε λοιπόν η δημοτική αρχή Καλαμάτας να παραχωρήσει στο υπουργείο υγείας οικόπεδο στα ανατολικά της πόλης, για να γίνει το Κέντρο Υγείας και σε αντάλλαγμα θα παραχωρούνταν στο Δήμο η παλιά καρδιολογική κλινική, ώστε να περάσει στην κυριότητα του Δήμου ολόκληρο το συγκρότημα του παλιού νοσοκομείου.
Τελικά ο Δήμος πήρε το κτήριο, το υπουργείο Υγείας πήρε από την πλευρά του το δημοτικό οικόπεδο στα ανατολικά της πόλης, στην περιοχή του παλιού στρατοπέδου, ωστόσο απαλείφθηκε από το παραχωρητήριο η προϋπόθεση της δημιουργίας του Κέντρου Υγείας! Το σοβαρό αυτό θέμα αναδεικνύει ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, που εμμέσως πλην όμως σαφώς αναρωτιέται γιατί η δημοτική αρχή «θυσίασε» την προοπτική δημιουργίας του Κέντρου Υγείας προκειμένου να πάρει το κτήριο της παλιάς Καρδιολογικής Κλινικής. Επιπλέον όμως καλεί σε κοινή δράση ώστε να δεσμευτεί τελικά το υπουργείο για την κατασκευή του Κέντρου Υγείας. Αναφορά έκανε όμως, ύστερα από ερώτηση που του τέθηκε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου και ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος. Είπε ότι η δημιουργία του Κέντρου Υγείας είναι ένα κυρίαρχο ζήτημα για το Νοσοκομείο, γιατί αυτό θα έπαιρνε μεγάλες ανάσες από τη λειτουργία αυτής της δομής και επιπλέον θα σταματούσε η ταλαιπωρία των πολιτών με τη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας. Σε σχετική γραπτή του δήλωση για το ζήτημα ο Σταμάτης Μπεχράκης, του «Δικτύου», σημειώνει: «Tο παλιό νοσοκομείο άλλαξε χρήση και στο σχέδιο πόλης από χώρος υγείας καταγράφεται πλέον ως χώρος διοίκησης.
Με κονδύλια από το πρόγραμμα δημοσίων έργων του υπουργείου Υγείας ανακατασκευάζεται σε Δημαρχείο με πρόταση και ευθύνη της δημοτικής αρχής. Στις ενστάσεις όλων η δημοτική αρχή απαντούσε και απαντά ότι έχει εξασφαλίσει να φτιαχτεί νέο κέντρο υγείας στο ανατολικό κέντρο. Πράγματι παραχωρήσαμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο οικόπεδο στη περιοχή για το σκοπό αυτό αποκλειστικά και δεσμεύτηκε στο σχέδιο πόλης αντίστοιχος χώρος χαρακτηριζόμενος ως χώρος υγείας. Η δημοτική αρχή όμως έχει υποσχεθεί πράγματα που δεν έχει εξασφαλίσει μόνο και μόνο για να μετριάσει την κριτική για την αντιαναπτυξιακή της πρόταση μετατροπής του χώρου υγείας σε χώρο γραφείων. Γιατί ποιος θα ήθελε δημαρχείο στο παλιό νοσοκομείο και να μην έχουν 50.000 κάτοικοι κέντρο υγείας; Τώρα αποδεικνύεται όμως ότι δεν έχει εξασφαλιστεί τίποτα!!!
kalamatajournal.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.