ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Ο Δήμαρχος σήμερα στην Τρίπολη και στην Αθήνα
Συνάντηση είχε σήμερα στην Τρίπολη ο Δήμαρχος με το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα Μανώλη, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Παπαχρήστου Σταύρου, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μανδηλάρη Γιάννη και του Γ.Γ. του Δήμου Καλαμάτας κ. Χαντζή Βασίλη.
Αντικείμενο της συζήτησης, ήταν η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη της λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Καλαμάτας και Πύλου. Υπήρξε συμφωνία να υπογραφούν τα σχετικά πρωτόκολλα και να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες την προσεχή Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου. Απομένουν πλέον η έκδοση ΚΥΑ για το προσωπικό και διαπιστωτικής πράξης έναρξης λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η οποία θα υπογραφεί από τον κ. Αγγελάκα.
Στις 14.00, ο Δήμαρχος συναντιέται με Διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, για σειρά υπηρεσιακών ζητημάτων (Νομικά Πρόσωπα, προϋπολογισμός, ΔΕΥΑΚ, Νέο Δημαρχείο).
 
 Συμφωνία μεταξύ ΔΕΥΑΚ και Δήμου Δ. ΜάνηςΠρογραμματική Σύμβαση για τη διαχείριση των λυμάτων μέχρι τις Κιτριές

Υλοποιήθηκε η συμφωνία, μεταξύ των Δημάρχων Καλαμάτας κ. Νίκα, Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρα και Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα, για την επίλυση της διαφοράς σχετικά με τη διαχείριση των λυμάτων μέχρι τις Κιτριές.
Αποτέλεσμα της συμφωνίας είναι η ψήφιση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΚ και Δήμου Δυτικής Μάνης από το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ και το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης. Έτσι, επιλύεται μια διαφορά μεταξύ των Δήμων και διευκολύνεται η διαδικασία κατασκευής του εσωτερικού δικτύου, αλλά και η διαχείριση των λυμάτων μέχρι τις Κιτριές. Δείτε εδώ την Προγραμματική Σύμβαση.
Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρουσε εξέλιξη δύο εργολαβίες

Δύο έργα βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου, με ικανοποιητική εξέλιξη των εργασιών. Ο συνολικός προϋπολογισμός των εργολαβιών ανέρχεται στο ποσό των 1.043.409 ευρώ.
Συγχρόνως, και μέσα στην Άνοιξη, θα υπάρξει παρέμβαση στις αναπλάσεις, που έγιναν σε προηγούμενο χρόνο, με έργα γενικής συντήρησης και αποκλεισμού οχημάτων από το Ιστορικό Κέντρο.
 
 
 Επίλυση ιδιοκτησιακών θεμάτωναποτελεσματική συνεργασία φορέων του Δημοσίου

Δρομολογήθηκε η επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος, που αφορά σε 1.000 ιδιοκτησίες στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, με την αποδοτική συνεργασία του Δήμου, της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας και του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ). Το πρόβλημα αφορά σε ιδιοκτησίες που είχαν σημανθεί στο Κτηματολόγιο ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Οι πολίτες στους οποίους ανήκουν τα συγκεκριμένα ακίνητα δεν θα χρειαστεί να κινήσουν χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες για να αποδείξουν την κυριότητα. Πλέον, αναμένεται άμεσα να διορθωθούν λάθη που αφορούν στην καταχώριση δημοτικών χώρων ως ιδιοκτησιών του δημοσίου, όπως πλατείες και τοπικοί δρόμοι, ενώ θα διευθετηθεί οριστικά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ρεμάτων του Δήμου Καλαμάτας που περιλαμβάνονται στα επίμαχα γεωτεμάχια.
Την ικανοποίησή τους για την επιτυχή εξέλιξη των προσπαθειών εξέφρασαν ο Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας κ. Αβραάμ Γούναρης, ο πρόεδρος του ΟΚΧΕ κ. Γιώργος Μουτεβελής και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ. Χρίστος Ριζάς, ο οποίος με εντολή του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα κίνησε τις σχετικές διαδικασίες.
  Καταστήματα χερσαίας ζώνης Προλιμένα
Δίδεται στη δημοσιότητα έγγραφο του Υπουργείο Οικονομικών, που αφορά σε καταστήματα που λειτουργούν μέσα στη χερσαία ζώνη του Προλιμένα. Ο Δήμαρχος επανειλημμένα έχει τονίσει ότι μετά τη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και τη διαχείριση της χερσαίας ζώνης από αυτό, θα υπάρξει ενιαία πολιτική για τα τέλη των καταστημάτων στη χερσαία ζώνη, προς όφελος των καταστηματαρχών.
Εγκαίνια Κοινωνικού Φαρμακείου
Εγκαινιάστηκε, το Σάββατο το μεσημέρι, το Κοινωνικό Φαρμακείο Καλαμάτας, το οποίο θα λειτουργεί πλέον στην οδό Σανταρόζα και Παπανικολή, στην παραλία, δίπλα στο δημοτικό ιατρείο. Στις 10.00 το πρωί της ίδιας ημέρας, στην Κεντρική Πλατεία, συγκεντρώθηκαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, με τη στήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του ΔΣ των Φαρμακοποιών Μεσσηνίας, ευχαρίστησε τους Φαρμακοποιούς για την κοινωνική προσφορά τους σε μια εποχή κρίσιμη για τη βιωσιμότητα των Φαρμακείων και υποσχέθηκε τη συνεχή και αποδοτική συνεργασία με το Φαρμακευτικό αλλά και με τον Ιατρικό Σύλλογο και ιδιαίτερα σε κοινωνικά ζητήματα, που αφορούν στην υποστήριξη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
 
  2.000 Likes & 27.600 επισκέψεις εβδομαδιαίως στο facebook του Δήμου
Με βασικό σύνθημα κάνουμε “like” στην πόλη μας, η σελίδα του Δήμου στο facebook έφτασε τα 2.000 likes και τις 27.600 επισκέψεις σε εβδομαδιαία βάση. Η σελίδα του Δήμου στο facebook λειτουργεί από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, με κύριο στόχο την ενημέρωση και την επικοινωνία των πολιτών μέσα από τα social media. To μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής παρατηρείται στις ηλικίες μεταξύ 25-34, ενώ το 50% όσων έχουν κάνει like στη σελίδα είναι από την Καλαμάτα, το 25% από την υπόλοιπη Ελλάδα και το υπόλοιπο 25% από άλλες χώρες του κόσμου (κυρίως Η.Π.Α. και Μεγάλη Βρετανία).

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.