ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Με κοινή υπουργική απόφαση του  υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης  καθορίζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών και την στελέχωση της ειδικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών.
Στην  αποφαση καθορίζονται επίσης και η κατανομή των θέσεων για τους 4.091 ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, εκ των οποίων οι 150 θα τοποθετηθούν στη Δυτική Ελλάδα.
Η αποφαση αναφέρει:
Ο αριθμός των θέσεων των Ελεγκτών  καθορίζεται συνολικά σε τέσσερις χιλιάδες ενενήντα ένα (4.091). Οι  θέσεις κατανέμονται ανά Περιφέρεια για την κάλυψη των οργανικών μονάδων  όλων των επιπέδων, κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της Γενικής  Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος  Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.).
2. Η κατανομή των θέσεων των Ελεγκτών  στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσιακές μονάδες της Γενικής  Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος  Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), διενεργείται με απόφαση του  Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.».
Β. Προσθέτουμε άρθρο 6 και αναριθμούμε τα άρθρα 6 και 7, σε άρθρα 7 και 8, ως κατωτέρω:
«Άρθρο 6
Μεταβατικές Διατάξεις
1.  Οι προϋποθέσεις συμμετοχής, ο τρόπος και η διαδικασία αξιολόγησης των  υποψηφίων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του  Κράτους του άρθρου 4 του Ν. 3943/2011, κατά το χρονικό διάστημα που  καθορίζεται από την υποπερίπτωση στ΄ της περίπτω¬σης 2 της υποπαραγράφου  Ε1 του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012 (Α΄ 222), καθορίζονται, ως εξής:
α) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων του Υπουργείου  Οικονομικών, κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ. Αν, κατά την πρώτη εφαρμογή των  διατάξεων του άρθρου 4 του Ν. 3943/2011, προβλεφθεί με την προκήρυξη  δικαίωμα συμμετοχής ποσοστού υπαλλήλων ΔΕ κατηγορίας, που δεν θα  υπερβαίνει το πέντε τοις εκατό (5%) του συνολικού αριθμού των  προκηρυσσομένων θέσεων, μειώνεται αντίστοιχος αριθμός θέσεων της ΠΕ ή ΤΕ  κατηγορίας, σύμφωνα με όσα θα ορίζονται στην προκήρυξη.
β) Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι υπάλληλοι που:
αα)  έχουν τιμωρηθεί ή έχει ασκηθεί και εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική  δίωξη, για οποιοδήποτε παράπτωμα ή ποινική δίωξη (παρ. 5 άρθρου 4) ή
ββ) συμπληρώνουν το όριο ηλικίας ή το χρόνο υπηρεσίας για συνταξιοδότηση μέσα στην επόμενη τριετία από την ημερομηνία επιλογής.
γ)  Οι υποψήφιοι για την κάλυψη των θέσεων των Ελεγκτών, που προκηρύσσονται  εντός έξι μηνών από τη δημοσίευση του Ν. 4093/2012, απαιτείται να  υποβάλλουν σχετική αίτηση, μέσα στο χρόνο που ορίζεται στην οικεία  προκήρυξη, συνοδευόμενη από πλήρες βιογραφικό σημείωμα και τις κατωτέρω  δηλώσεις:
αα) Ειδική Αναλυτική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν  Έσχες), το περιεχόμενο της οποίας, κατά την πρώτη εφαρμογή των διατάξεων  του άρθρου 4 του Ν. 3943/2011, όπως ισχύει, ορίζεται με την προκήρυξη.  Ειδική Αναλυτική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης υποβάλλεται και σε κάθε  μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων των Ελεγκτών. Αν, κατά τον έλεγχο  των προαναφερθέντων δηλώσεων από την αρμόδια υπηρεσία, προκύψει ότι  αυτές είναι ανακριβείς ή δεν τεκμηριώνεται η απόκτηση των περιουσιακών  στοιχείων του επιλεγέντος ή συμπεριλαμ¬βανομένου στον πίνακα κατάταξης  (παρ. 3 του άρθρου 4) υποψηφίου ή δεν έχει υποβληθεί δήλωση, σε  περίπτωση μεταβολής των στοιχείων της αρχικής, ο υπάλληλος απαλ¬λάσσεται  από τα καθήκοντα του, σύμφωνα με την παρ. 10 του άρθρου 4, ή  παραλείπεται από τον προαναφερθέντα πίνακα κατάταξης.
ββ) Υπεύθυνη  Δήλωση του Ν. 1599/1986 (Α΄ 75) ότι δεν θα ασκούν οποιοδήποτε ιδιωτικό  έργο με αμοιβή, έστω και αν τους έχει χορηγηθεί άδεια άσκησης αυτού από  την υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 31 του Ν.  3528/2007 (Α΄ 26), εφόσον επιλεγούν και για όσο χρονικό διάστημα  υπηρετούν σε θέσεις Ελεγκτών.
γγ) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία δηλώνεται η ύπαρξη της κατωτέρω διετούς εμπειρίας:
i)  στην άσκηση ελεγκτικών καθηκόντων σε τακτικό και προσωρινό έλεγχο,  εξαιρουμένων των προληπτικών ελέγχων, των περαιώσεων, των διασταυρωτικών  ελέγχων και των επαναλείψεων της διαδικασίας ή
ii) σε δικαστικό τμήμα, στην λήψη αναγκαστικών μέτρων και στην αντίκρουση προσφυγών

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.